Žužemberčani dobili OPN

9.7.2014 | 08:30

Žužemberški svetniki soglasno za občinski prostorski načrt. (Foto: M. Ž.)

Žužemberški svetniki soglasno za občinski prostorski načrt. (Foto: M. Ž.)

Direktor občinske uprave Jacques Gros in župan Franc Škufca.

Direktor občinske uprave Jacques Gros in župan Franc Škufca.

Žužemberk - Žužemberški svetniki so na sinočnji, najverjetneje zadnji seji v tem mandatu, soglasno potrdili enega najpomembnejših dokumentov - občinski prostorski načrt (OPN), ki je začrtal smernice dolgoročnega prostorskega razvoja občine. Ker je to živi dokument, je župan Franc Škufca že napovedal pripravo sprememb OPN-ja.

»OPN potrebuje tako občina kot občani, z njim pridobivamo zazidljive površine tako v zasebni lasti kot za potrebe občine in gospodarske cone. Na to občani čakajo že od leta 2007,« je poudaril župan.

Občinski svet je namreč sredi leta 2007 sprejel sklep o začetku priprave tega prostorskega dokumenta, ki ga je zaupala mirnopeškemu podjetju Struktura. Tako kot druge slovenske občine, ki imajo sprejet OPN, teh je po besedah pripravljavca okoli četrtina, so imeli tudi Žužemberčani kar velike težave s pridobivanjem potrebnih soglasij, predvsem so veliko usklajevanj imeli s kmetijskim ministrstvom.

Skupno so dobili 2.400 pobud oziroma predlogov za spremembo namenske rabe zemljišča. Župan Škufca je zadovoljen, da so uspeli po številnih pogajanjih, usklajevanjih in dokazovanjih ugoditi okoli 80 odstotkom.

Žužemberški občinski svet je med drugim potrdili tudi letno poročilo novomeške Komunale za lansko leto in prejemnike letošnjih občinskih priznanj, ki jih bodo podelili v nedeljo zvečer, ter za eno šolsko leto podaljšali dodatni polovični oddelek v vzgojno-varstveni družini Brulec v Žužemberku in dodatnega 12. oddelka vrtca.

M. Ž.

Galerija

Komentarji (71)

9.7.2014OceniJože 
bravo!! ste jim končno zaprli te ovadbene gofle....
9.7.2014OceniJakob Gale 
Končno so se zgodili premiki v občini. Očitno je nekomu zasijalo sonce v temi dosedanjega razmišljanja. Ja, volitve se bližajo in nekdanji nasprotniki vsega dobrega za občino počasi pričenjajo razumeti, da občani le niso tako nori kot so dosedaj mislili. Vse čestitke občinski upravi, da je končno OPN sprejet. Marsikdo bo sedaj lažje dihal, nekateri bodo pač dobili astmatični napad. Ampak sedaj ni več možnost za egoistična zdravila, pardon, ovadb. Morda pa se motim, kdo ve? Bravo Občina Žužemberk!
9.7.2014Ocenitoko 
merkator prodaja parcelo nasproti negdanjega zaklonišča pri negdanji iskri št. parcele. 1059/1 k.o. Žužemberk prodajna cena ki je navedena v nepremičnine je 399.600.00UE.Se pravi, da se merkator umika iz krajev kjer ni kupne moči .To pomeni da kraj nezadržno nazaduje za kupno moč je potrebno kaj več kot lagati o neslutenem razvoju .Stavbna zemljišča imamo ob negdanji iskri kolker češ že od leta 2003 ampak se nikamor ne premakne .Lokalni šerif je pa faca vse bolj ga izdajajo živcki pa tudi podrepniki so v skrbeh za svoje korito ki je bilo do sedaj venomer do vrha polno .Takle imamo .
9.7.2014Ocenislabo 
Prevoznik FS d.o.o.iz Žužemberka vrnil preveč izplačana javno finančna sredstva ,vključno z zakonsko zamudnimi obrestmi vrnil jih je ministrstvu za infrastrukturo in prostor .V tej zvezi je obveščeno tudi PU Novo mesto. Tako se dela potem pa dnarja ni za druge potrebne stvari ko imajo nekateri vedno premalo....................
9.7.2014Ocenimihec 
saj ne morte iz kože, rajši se pohvalite kaj ste nardili dobrega, razen da ste iskali dlako v jajcu. b.r.
9.7.2014Oceniiz 
Ja 9.07.2014 se je pa izkazal sam Papež Dušan občinski svetnik na občinskem svetu občine Žužemberk, kej tazga pa redko doživiš, možakar je tulu pa vpil verjetno ga je zmotilo ,kar so povedali svetniki in bi še ,pa ni bilo naprej dogovrjeno, zato je z vpitjem in tulenjem prekinil občinsko sejo občine Žužemberk.Sejo je prekinil saj seja ni bila zaključena .Seja je zaključena takrat ko se nehajo rasprave in konstruktivne kritike in sicer pobude.Tko je pa sejo z svojim tulenjem prekinil Papež Dušan on že ve zakaj vzrok, da ne bi prisotna javnost preveč izvedela iz rasprav svetnikov.Duško Duško ,kej tist kozarc, ki si mahal z njim proti določenim svetnikom je kej pomenu,, pa menda ,da si bil hud ko je bil prazen veš z tekočino ti ga napolnijo samo takrat če ne mahaš z njim če ne se vsebina polije kar je pa zopet škoda .Duško Duško vso srečo v prihodnje vsaka rit pride na kahlico ali za vsako rit raste palica dalj časa raste bolj boli .Res vso srečo ..............
9.7.2014Oceni??? 
Lahko je tudi g. Dušan enkrat tulil,opozicija je tulila vsa 4.ieta pa nič naredila za kraj,sramota da imamo take ljudi v občini ki zavirajo razvoj občine.Lumpi pokvarjeni.
9.7.2014Ocenire 
ja pa potpornik lokalnega šerifa je tud tulu pa mrtvo pijan skakal in zajebaval pol se je pa usral v gate . boga žena, ki more tako pijanduro gledat vdak dan .saj je res vprašanje kako potem ,ko je mrtvo pijan pride z avtom domov v breg na levi streni krke.peš pa ne gre ker se boji da bi padu revček mevža .po gostilen pa skače ko en palček pa tud na sejo občinskega sveta ga je lokalni šerif povabu da je provocirov narod in določene občinske svetnike .se revček ne zaveda,da to ni prov ko je povn maliganov sploh ne ve kaj dela .bogi boštjan hrovat kaj ti je tega treba ko bi se enkrat vidu kakšen si in kaj počneš bi se zjokov .ko sem te gledal kako si se usrav v gate si se mi kar zasmilu revček drgač bi bil pa lahko kar vrdu če bi uporabljal lastno pamet pa jo ne . če drugi mislijo namesto tebe v pijanem stanju so potem pa polne gate v stoječem stanju .revček bogi
9.7.2014Oceni??? 
No opozicija pa taka,tako kot pišejo komentarje so se seveda obnašali tudi na sejah,zmanka jim argumentov potem začnejo žaliti ljudi, vse povprek.
9.7.2014Ocenires 
Res je, da je bila Jelka Mrvar vesela, ko je pijani Hrovat Boštjan haral po sejni sobi občinskega sveta čeprav ji je pohodu njeno torbico ki je sedaj rdeče barve .Dimsi bi se zgrozu kaj se dela če nebi tožu.Dimsi Dimsi kolo se je zvrtelo Jelka če ni smreka je pa še .Upam sedaj, ko ni več ravnatecljica šole v Žužemberku da je predala ključe šole novi ravnateljici.Opažam da sedaj ko je novo vodstvoda sedaj ne gorijo luči v sobi ravnateljice cele noči so pač bolj racionalni in ne potebujejo toliko.Res je da se ni zgodila energedska sanacija šole kar je v pristojnosti občine Žužemberk.Zamenjava oken in izolacija fasade in posodobitev centralne kurjave.Zamenjala se je samo peč kar isto ko bi se smrkel obrisal z roko .Škoda ko bi lahko za celotno sanacijo dobili v celoti sredstva ,razen če ni bila šola že takrat tako dobro zgrajena.To je tako kot bi prišel iz dežja pod kap.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava