posavje

S pločnikom do večje prometne varnosti

13.7.2014 | 08:45 | A. K., Foto: občina Sevnica

S pločnikom do večje prometne varnosti
S pločnikom do večje prometne varnosti

Studenec - Na Studencu, kjer trenutno poteka energetska sanacija podružnične osnovne šole, so v petek uradno predali namenu 400-metrski odsek novega pločnika ob regionalni cesti Impoljca - Studenec. Z novo pridobitvijo je zagotovljena večja prometna varnost, hkrati pa so celovito uredili tudi osrednjo prometnico skozi naselje.

Naložba, ki jo je financirala občina, podaljšuje že prej obstoječi pločnik do začetka naselja, urejeni pa so tudi vsi obstoječi komunalni vodi.

Kot so pojasnili na sevniški občini, je bila investicija gradbeno-tehnično izjemno zahtevna, saj je bilo potrebno daljši odsek pločnika umestiti na konzolno armirano-betonsko konstrukcijo.

"V sklopu ureditev so prestavljeni ali novo urejeni obstoječi komunalni vodi z novogradnjo odseka fekalne kanalizacije in vodovoda. Na odseku pločnika so urejeni vsi cestni priključki in mejne površine, sanirane so poškodbe vozišča ceste, do katerih je prišlo med gradnjo, ter izvedeni tudi dodatni posegi na obstoječem cestnem odvodnjavanju," so pojasnili.

Skupna vrednost vseh del, vključno z umestitvijo cestne razsvetljave na celotni dolžini in varovalne ograje na izpostavljenem pododseku, je znašala 110.000 evrov. Za investicijo je bil pridobljen delež državnih sredstev.

Petkovo otvoritev so se svojimi nastopi obogatili MePZ Studenec in harmonikarka Natalija Hočevar, o novi pridobitvi pa sta spregovorila predsednik KS Studenec Janoš Janc in sevniški župan Srečko Ocvirk.

Zvočni zapisi

Srečko Ocvirk o novem pločniku na Studencu

‹ nazaj

Galerija (13)

otvoritev_studenec001
otvoritev_studenec004
otvoritev_studenec005
otvoritev_studenec009
otvoritev_studenec016
otvoritev_studenec018
otvoritev_studenec019
otvoritev_studenec023
otvoritev_studenec024
otvoritev_studenec030
otvoritev_studenec033
otvoritev_studenec035
otvoritev_studenec042

Komentarji (1)

23.7.2014Ocenibukov kozliček 
Sej pločnik je fajn... Ampak men je bolj zanimiva tista na 4. in 7. sliki... ;-))

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava