kolesarstvo

Štimulak v slogu kronometrista do zmage

14.7.2014 | 09:20 | B. B.

Klemen Štimulak (Foto: I. V., arhiv DL)

Klemen Štimulak (Foto: I. V., arhiv DL)

Novo mesto - Kolesar Adrie Mobil Klemen Štimulak je včeraj zmagal na italijanski enodnevni dirki druge kategorije Giro del Medio Brenta. Njegova prva letošnja zmaga je že kar nekaj časa visela v zraku, saj je vso sezono dirkal zelo aktivno in borbeno, in je bilo samo vprašanje časa kdaj mu bo uspelo.

Na pot 176 km dolge dirke so se kolesarji pognali zelo hitro, saj je bila povprečna hitrost po prvi uri dirkanja preko 49 km/h. Po vzponu na Rubbio se je v ospredju izoblikoval kvartet Stanislau Bazhkou (BLR), Tilegen Maidos (KAZ), Pavel Ptashkin (RUS) in Primož Roglič (Adria Mobil). Po zadnjem vzponu na Monte Corno se je do ubežnikov preselilo še pet kolesarjev, med katerim je bil tubi kasnejši zmagovalec Štimulak. Štajerec, ki je lani osvojil naslov državnega prvaka v kronometru, je napadel 10 km pred ciljem in v samostojni vožnji zanesljivo zmagal. Dosegel je svojo prvo in Adriino deveto zmago v letošnji sezoni.

Klemen Štimulak: »Po zadnjem gorskem cilju sem se z manjšo skupino preselil do ubežnikov v kateri je bil tudi Primož Roglič. Rekel sem mu, da bom, ko bo prilika, napadel. To sem naredil 10 km pred ciljem in uspelo mi je v samostojni vožnji prikolesariti do cilja«.

Naslednja dirka za kolesarje Adrie Mobila bo konec tedna Sibiu Cycling Tour v Romuniji. Dirka je prve kategorije in Novomeščani bodo imeli lepo priložnost, da dokončno potrdijo odhod na ekipno svetovno prvenstvo.

Rezultati

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava