kolesarstvo

Fajt drugi na VN Kranja, Kumpu kriterij

4.8.2014 | 08:15 | B. B.

Marko Kump (Foto: I. V., arhiv DL)

Marko Kump (Foto: I. V., arhiv DL)

Kranj - Na edini slovenski kolesarski "klasiki", 46. Veliki nagradi Kranja, je včeraj slavil Jan Tratnik (Amplaz-BMC), ki je bil v ciljnem obračunu dveh ubežnikov hitrejši od Kristjana Fajta iz Adrie Mobil. S 44 sekundami zaostanka je v cilj kot tretji prišel Tratnikov klubski tovariš Andi Bajec, četrti pa je bil Novomeščan Marko Kump (Saxo-Tinkoff), ki se je večer pred dirko razveselil zmage na Nočnem kriteriju.

Dve tretjini 115,5 km dolge dirke, ki so jo zaznamovali številni krajši vzponi in neugodno vreme, je bila v begu četverica, med katerimi je bil tudi Matej Mugerli (Adria Mobil). A ta si občutnejše prednosti ni nabrala in glavnina jih je 11 krogov pred ciljem ujela.

Začeli so se vrstiti napadi, aktivni so bili predvsem kolesarji Adrie Mobil, poskusil pa tudi Borut Božič (Astana), a se mu ni izšlo, zato pa je priskočil na pomoč svojemu mlajšemu idrijskemu kolegu Tratniku, ki je skupaj s Fajtom "skočil" šest krogov pred ciljem.

Nekdanji evropski prvak pri mlajših članih je bil v cilju pričakovano močnejši od Fajta, zmaga v Kranju pa je ob 22 uvrstitvah med deseterico njegova prva v sezoni.

Že večer pred glavno dirko je bil v Kranju tudi Nočni kriterij, ki ga je dobil Marko Kump pred Robertom Jenkom (Meridiana Kamen).

Kot so po dirki sporočili iz Adrie Mobil, so s kranjski dirko končali prvi del sezone. Mervar Boštjan dejal: "Od februarja dirkamo na polno. Ekipa je že utrujena in komaj čakamo na nekaj dni počitka. Danes smo se že pred koncem dirke sprijaznili z drugim mestom, saj smo vedeli, da bo Fajt težko odšprintal Tratnika. Konec meseca začnemo ponovno dirkati."

Pred člani so v Kranju nastopili tudi dečki in mladinci v vseh kategorijah.

Dečki C: Ponovno je bila v ospredju trojka 1. Aljaž Colnar (Adria Mobil), 2. Gaber Vandur (Tanin Sevnica) in 3. Gal Glivar (Adria Mobil).

Dečki B: Jan Bevc (Adria Mobil) nima konkurence v Sloveniji. Dirka v Kranju in naslednji teden v Italiji sta le priprave na največjo dirko v Evropi Kids Tour v Berlinu, ki se začne sredi avgusta.

Dečki A: Večni dvoboj Martinom Colnarjem (Adria Mobil) Anžetom Skokom (Sloga 1902 Idrija) je tokrat dobil slednji.

Mlajši mladinci: Tretjo zmago za Adrio Mobil je dosegel Mitja Zupančič.

Starejši mladinci: Favoriti so pazili drug na drugega, zato si je ubežna skupina privozila neulovljivo prednost. Zmagal je Ptujčan Matej Škafar.

Dan pred »klasiko« je bil Mednarodni nočni kriterij. Edino zmago za Adrio Mobil je dosegel mladinec Jon Božič, ki je po dirki dejal: "Pred startom smo imeli taktiko, da prvi sprint na kriteriju sprintam jaz. Potem pa ostali tekmovalci začnejo z napadi, da utrudijo nasprotnike in tako se je tudi odvijalo. V nadaljevanju tekme so mi sotekmovalci pomagali nadzorovati tekmo. Gorazd Per je z mano ostal vse do 10 krogov pred koncem, nato sem dirko vzel v svoje roke in jo obrnil sebi v prid in slavil lepo zmago. Dirko so zaznamovali padci, ki jih je bilo kar nekaj. Rad bi še enkrat zahvalil sotekmovalcem, ki so res odlično opravili svoje delo."

REZULTATI:

Po ulicah Kranja

VN Kranja

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava