novice

Z novim povabilom do 200 zaposlitev težje brezposelnih

18.8.2014 | 17:30 | STA

Z novim povabilom do 200 zaposlitev težje brezposelnih

Ljubljana - Zavod za zaposlovanje je v četrtek objavil novo javno povabilo Zaposli.me 6, namenjeno zaposlovanju težje zaposljivih brezposelnih. S pomočjo programa bodo zaposlili dodatnih 200 brezposelnih oseb, od tega 55 odstotkov žensk. Javno povabilo je odprto do 30. septembra, zanj pa je na voljo milijon evrov proračunskih sredstev.

Cilj javnega povabila je, da bodo delodajalci, ki bodo prejeli subvencijo v višini 5000 evrov oz. sorazmerno manj za zaposlitev invalida, ohranili vsaj 30 odstotkov zaposlitev še leto dni po izteku subvencioniranja, brezposelni iz ciljne skupine pa si bodo s ponovno vključitvijo v delovno okolje povečali zaposlitvene možnosti, je zavod objavil na svoji spletni strani.

Subvencijo bodo lahko pridobili delodajalci, ki izhajajo z območij z visoko brezposelnostjo in bodo zaposlili dolgotrajno brezposelne osebe, starejše, mlajše, invalide, pripadnike etnične manjšine Romov itd.

Število subvencioniranih zaposlitev je odvisno od tega, na kateri sklop kandidira delodajalec oziroma od števila zaposlenih pri delodajalcu. Delodajalci lahko v okviru sklopa A, ki zaposlujejo od ene do pet oseb, pridobijo največ dve subvencionirani zaposlitvi, tisti, ki zaposlujejo več oseb, pa lahko pridobijo največ 10 subvencioniranih zaposlitev. Delodajalci, ki kandidirajo v okviru sklopa B, bodo lahko s subvencijo zaposlili do 100 brezposelnih oseb.

‹ nazaj

Komentarji (2)

19.8.2014OceniPuntar 
To je pa res "super". Samozaposleni (S.P.) ki tretnuto dela sam, želel pa bi zaposliti človeka po tem razpisu pod temi pogoji ne more sodelovati. Prav "odlično" moram priznat. :S Samo imajo prav, le zakaj bi se ukvarjali z tistimi 40% ki sestavljajo SLO gospodarstvo... tistim parim % je potrebno pomagat, ker imajo premalo baje pa tudi delovna mesta za katera sicer ne plačajo prispevkov in plač kar pa jim tako ali tako vsi dovoljujejo. Zato pa je tako kot je.
19.8.2014Oceniglej 
Glej glej

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava