avto moto

Po borbeni vožnji enkrat stopničke

19.8.2014 | 09:05 | B. B.

Po borbeni vožnji enkrat stopničke
Po borbeni vožnji enkrat stopničke
Po borbeni vožnji enkrat stopničke

Trebnje - Z dvema dirkama na madžarskem Hungaroringu se je minuli konec tedna nadaljevalo prvenstvo Alpe Adria. Trebanjski motociklist Janez Prosenik je s svojim BMW-jem v razredu superbike na prvi dirki zasedel četrto na drugi pa tretje mesto. 

Na prvi dirki je Janez s štartnega mesta, na dopoldanskih kvalifikacijah si je privozil petega, potegnil kot zna in se takoj povzpel na drugo mesto. Nato ga je v drugem krogu sotekmovalec zrinil s proge, kar ga je stalo precej časa in je padel daleč na sedmo mesto. V naslednjih dvanajstih krogih je Janez lovil tekmece, do konca prehitel tri in se prebil do dobrega a nehvaležnega četrtega mesta.

Tudi nedeljsko dirko je Janez dobro začel in si takoj priboril tretje mesto. Nato je v četrtem krogu naredil manjšo napako, ponovno zdrsnil na sedmo mesto, a je nato s hitro in agresivno vožnjo prišel na tretje in ga do konca dirke tudi zadržal.

Na dirki sta Slovence zastopal tudi Marko Jerman, ki je v razredu stock 1000 prav tako dosegel tretje in četrto mesto, in Matej Kraljič, ki je bil šesti in sedmi. V razredu superbike je bil Berto Camlek tretji in četrti.

"Z vikendom se zelo zadovoljen. Motor še vedno ni popoln, vendar smo vsako tekmo bližje. Najbolj sem vesel nedeljskega rezultata, saj sem videl, da se lahko brez problema borim za prva mesta. Vmes sem naredil manjšo napako, ki me je morebiti stala še boljše uvrstitve. V soboto sem zares odlično začel in se boril za prvo mesto. Po tem me je sotekmovalec zrinil s proge, zaradi res hitrega tempa pa nisem mogel biti boljši kot četrti," je o dirki povedal motociklist in podjetnik iz Paradiža.

Zadnja dirka prvenstva AA bo septembra na Slovaškem, Janez, ki je imel tokrat na Madžarskem poleg ekipe tudi nekaj domačih navijačev, pa upa vsaj na ponovitev zadnjega rezultata.

Endurance v Nemčiji

Že ta konec tedna pa bo na dirkališču Oschersleben v bližini Magdeburga na severu Nemčije tretja dirka svetovnega prvenstva v vztrajnostnem motociklizmu, kjer bo Prosenik kot že zadnji dve sezoni branil barve francoske ekipe Flembo. Dirka se bo začela v soboto ob 12. in konča zvečer ob 20. uri.

REZULTATI

1. dirka

1.Jan Halbich ČEŠ
2.Ronald Resch AVT
3.Berto Camlek SLO
4.Janez Prosenik SLO

2. dirka

1.Jan Halbich ČEŠ
2.Ronald Resch AVT
3. Janez Prosenik SLO

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava