rokomet

Po Ledinem bronu zlato rokometašev

25.8.2014 | 18:00

Leda Krošelj

Leda Krošelj

Mladinska rokometna reprezentanca Slovenije

Mladinska rokometna reprezentanca Slovenije

Leda Krošelj (Foto: Peter Katelic)

Leda Krošelj (Foto: Peter Katelic)

Leda Krošelj

Leda Krošelj

Po sobotnem bronu brežiške skakalke ob palici Lede Krošelj so se danes z zlatom na mladinskih olimpijskih igrah v Nanjingu na Kitajskem okitili tudi mladi rokometaši, med katerimi so nastopili tudi Sevničan Blaž Janc, Tebanjca vratar Žiga Urbič in levo krilo Matic Kotar, član novomeške Krke, srednji zunanji Leon Rašo in Krčan Urh Kastelic, ki na Kitajskem prav tako nastopa v vlog vratarja.

Leda Krošelj je v finalu skoka ob palici preskočila 3,90 m. Zmagala je Švicarka Angelica Moser s 4,36 metra, srebrna pa je bila Venezuelka Robeilys Peinado s 4,10 metra.

"Moj prvi cilj na igrah je bil finale A, uvrstitev med prvih osem. Sicer si vedno želiš najvišja mesta, kolajne, ampak na glas si tega uspeha ne bi upala napovedati," je po uspehu dejala 16- letna članica atletskega kluba Brežice in priznala, da je pred polnimi tribunami, zbralo se je kakšnih 20.000 gledalcev, uživala tekmovati. Krošljeva je sicer izpadla na štirih metrih, kar bi bil njen nov osebni rekord.

"Vedela sem, da imam kolajno. Potem se je bilo težko zbrati. Upala sem na osebni rekord. Štiri metre moram hitro preskočiti, to je zdaj moj prvi cilj. Mogoče mi uspe še letos," je zaključila slovenska atletinja, ki jo je s tribune spremljal tudi trener Timotej Kostrevec.

Slovenska mladinska rokometna reprezentanca v finalu z 31:25 (13:11) premagala branilce naslova iz Singapurja 2010 Egipčane.V velikem finalu v Nanjingu sta si nasproti stali še neporaženi ekipi, zmagovalka zadnjega poletnega olimpijskega festivala v Utrechtu Slovenija in zmagovalec prvih poletnih MOI v Singapurju Egipt.

Mladi Slovenci so v 20. minuti povedli z 8:5 in vse je kazalo, da so Egipčane zlomili. Vendar se slednji niso dali, hitro so vrnili z dvema hitrima goloma. V 24. minuti je Slovenija znova pobegnila na + 3 (10:7), a na odmor odšla s 13:11. Uvod drugega polčasa je bil enak prvemu, Egipt pa je izid zadnjič poravnal na 17:17. Nato je slovenska vrsta zadela trikrat zapored, v 50. minuti pa je njena prednost bila 26:19. Zmagovalec je bil odločen, Slovenija pa je do konca tekma izpeljala še nekaj atraktivnih akcij za gledalce, ki so jih glasno podpirali.

Najboljša strelca Slovenije sta bila tokrat Celjana Blaž Janc in Gašper Marguč, oba sta se ustavila pri osmih golih.

Zlato odličje so si okrog vratu nadeli Jakob Beđeti, Aleks Kavčič, Urh Kastelic, Matic Kotar, Jan Prevolnik, Rok Cvetko, Žiga Urbič, Blaž Janc, Jaka Malus, Gal Marguč, Luka Kikanović, Tilen Sokolič, Darko Stojnić in Leon Rašo. V obračunu za bron je Norveška s 33:25 premagala Katar.

Slovenija ima zdaj v nekdanji kitajski prestolnici odličja vseh barv. Zlati rokometaši so se pridružili srebrnima košarkarjema Eli Mičunović in Žigi Lahu ter bronastim plavalki Nastji Govejšek, atletinji Ledi Krošelj in judoistki Maruši Štangar, ki je bila dvakrat tretja.

M. Š./I. V. fotografije v galeriji: Peter Kastelic

‹ nazaj

Galerija (13)

Rokomet_140825_PeK-11
Rokomet_140825_PeK-12
Rokomet_140825_PeK-14
Rokomet_140825_PeK-15
Rokomet_140825_PeK-16
Rokomet_140825_PeK-17
Rokomet_140825_PeK
Po Ledinem bronu zlato rokometašev
Po Ledinem bronu zlato rokometašev
Po Ledinem bronu zlato rokometašev
Po Ledinem bronu zlato rokometašev
Po Ledinem bronu zlato rokometašev
Rokomet_140825_PeK

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava