dolenjska

Bone za šolske potrebščine prejeli 104 otroci

29.8.2014 | 13:05 | M. Ž.

Počitniške delavnice. (Foto: OZRK Novo mesto)

Počitniške delavnice. (Foto: OZRK Novo mesto)

Zbiranje potrebščin. (Foto: OZRK Novo mesto)

Zbiranje potrebščin. (Foto: OZRK Novo mesto)

Novo mesto - Območno združenje Rdečega križa Novo mesto je julija razdelilo bone za šolske potrebščine otrokom osnovnih in srednjih šol iz socialno ogroženih družin. »Šolarjem iz družin, ki prejemajo mesečne prehrambene pakete, smo razdelili naročilnice v vrednosti 55 evrov za otroke nižjih razredov ali 70 evrov za otroke višjih razredov in srednješolce. Pomoč so prejeli 104 otroci, v skupni vrednosti 6.725 evrov,« je pojasnila sekretarka Barbara Ozimek.

Bone so pokrili iz Sklada za pomoč ljudem v stiski, kjer zbirajo donacije, s prispevki za otroke pa so pomagale tudi krajevne organizacije RK. Po besedah Ozimkove se nanje obrača še več družin s šoloobveznimi otroki, ki težko kupijo šolske potrebščine, zato zbirajo nove in rabljene šolskih pripomočke. »Lahko jih lahko oddate v prostorih Humanitarnega centra skozi celo leto. Lahko podarite nove oziroma še uporabne šolske potrebščine: torbe, peresnice, zvezke, flomastre, tempera, barvice, šestila, ravnila, nalivnike, svinčnike, barvice, šolske učbenike in knjige,« je dejala.

Zadnje počitniške dni so na novomeškem Rdečem križu pripravili tudi počitniške delavnice za otroke. Pekli so piškote in kruh, brali pravljice in obujali spomine z igranjem raznih družabnih iger. Vstopnina za delavnice je bila šolska potrebščina.

‹ nazaj

Galerija (4)

delavnice
delavnice
delavnice
zbiranje potrebščine

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava