kronika

Pri čiščenju našli mine; skedenj se je podrl na cesto

31.8.2014 | 06:50 | M. K.

Pri čiščenju našli mine; skedenj se je podrl na cesto

Pri čiščenju bivalnega vikenda na Sinjem vrhu, občina Črnomelj, so sinoči v kletnih prostorih našli tri minometne mine 45mm, Italijanske izdelave, ostanek druge svetovne vojne. Pripadnika Državne enota za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi Dolenjske regije sta nevarno najdbo odstranila in primerno uskladiščila.

Ob 18.46 se je v Zadolju v občini Ribnica podrl skedenj čez cesto, del pa je ostal naslonjen na drevo. Posredovali so gasilci PGD Ribnica in PGD Nemška vas, ki so odstranili dele podrtega skednja s ceste in z drevesa.

Ob 21.56 so v naselju Gabrje pri Dobovi, občina Brežice, gasilci PGD Brežice - mesto s tehničnim posegom odprli vrata stanovanjske hiše, v kateri se je nahajala onemogla oseba. Reševalci NMP Brežice so osebo oskrbeli, gasilci pa prenesli do reševalnega vozila.

Davi prometna nesreča na AC

Prometna nesreča na avtocesti Novo mesto-Ljubljana, pred izvozom Mirna Peč, se je zgodila ob 6.22 uri, na cesti je prevrnjeno vozilo.

Danes brez elektrike

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce, da bo danes zaradi vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah motena dobava električne energije na področju nadzorništva Brežice med 7:00 in 10:00 uro na območju transformatorskih postaj Dolenje Skopice, Skopice in Skopice šola.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava