posavje

Energetske sanacije OŠ v Krškem in Leskovcu proti koncu, v Brestanici še ne

31.8.2014 | 16:00 | M. K.

OŠ Brestanica (Vse fotografije: Občina Krško)

OŠ Brestanica (Vse fotografije: Občina Krško)

Telovadnica pri OŠ Leskovec

Telovadnica pri OŠ Leskovec

OŠ Jurija Dalmatina Krško

OŠ Jurija Dalmatina Krško

Krško - Medtem ko so se po novem razpisu za energetsko sanacijo OŠ Adama Bohoriča in izboru novega izvajalca dela na tej šoli v preteklih dneh nadaljevala in bo pouk v tem času potekal na nadomestnih lokacijah, se bo pouk na OŠ Jurija Dalmatina v Krškem in v OŠ Leskovec začel z jutrišnjim dnem, sporočajo z Občine Krško.

Dela energetske sanacije OŠ Jurija Dalmatina v Krškem, ki jih izvaja Kolektor koling, sicer niso povsem zaključena. Učilnice so pripravljene, kar pomeni, da bo pouk 1. septembra lahko stekel, se pa bodo septembra zaradi slabega vremena v poletnih mesecih in v zadnjih dneh še nadaljevala dela zunaj objekta, na strehi in zaključna dela fasade. V zaključni fazi je tudi obnova kuhinje, ki se lahko zavlečejo tudi v prvi teden septembra, vendar bodo na krški šoli kljub temu poskrbeli za nemoteno šolsko prehrano. Zaradi gradbišča v okolici šole bo poskrbljeno za varne prehode za varnost učenk in učencev in vseh zaposlenih na šoli.

Pouk v Brestanici s ponedeljkom na nadomestnih lokacijah

Po novem razpisu za energetsko sanacijo OŠ Adama Bohoriča Brestanica je Občina Krško 22. avgusta podpisala pogodbo z novim izvajalcem, družbo SL inženiring, ki je v teh dneh začela z deli. Vrednost del, katerih obseg se je nekoliko povečal, znaša 861.954 evrov bruto. Do zaključka del, predvidoma do konca oktobra oz. začetka novembra, bo pouk potekal na nadomestnih lokacijah, in sicer v telovadnici šole, v domu krajanov, gasilskem domu in župnišču. Za učenke in učence bo zagotovljen tako prevoz v šolo kot prehrana, napovedujejo na Občini.

Več podatkov o organizaciji pouka na OŠ v Krškem in Brestanici lahko starši najdejo na spletnih straneh posamezne šole, za krško šolo in za brestaniško.

85 odstotkov upravičenih stroškov za energetske sanacije vseh treh osnovnih šol bo sofinanciranih iz evropskega kohezijskega sklada v okviru Operativnega programa razvoja okoljske in prometne infrastrukture za obdobje 2007-2013, razvojne prioritete »Trajnostna raba energije«, prednostne usmeritve »Energetska sanacija javnih stavb«, 15 odstotkov bo financirala država, občinski strošek pa bodo neupravičeni stroški in davek na dodano vrednost, še sporočajo z Občine Krško.

Zvočni zapisi

Miran Stanko o energetskih sanacijah šol v občini

‹ nazaj

Galerija (5)

OŠ Brestanica
OŠ JD Krško (1)
OŠ JD Krško (2)
OŠ JD Krško (3)
Telovadnica pri OŠ Leskovec

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava