kronika

FOTO: Težka voda poplavlja

1.9.2014 | 09:40 | B. B.

FOTO: Težka voda poplavlja
FOTO: Težka voda poplavlja
FOTO: Težka voda poplavlja

Novo mesto - Tako visoke Težke vode, kot jih je dočakala to jutro, prebivalci novomeškega Šmihela ne pomnijo. Na kraju, kjer je zdaj vrtnarija, je tu pa tam res poplavljalo, a še zdaleč ne tako, kot tokrat. Narasla voda je zalila celo zadnje hiše na Školovi ulici, ki je zaščitena s protipoplavnim zidom, in kjer vode doslej res še nikoli ni bilo.

Zaradi narasle in deroče vode je pri mostičku ob starem mlinu zaprta Smrečnikova ulica. Tam smo srečali Fikreta Fejzića, ki na novomeški občini skrbi za zaščito in reševanje. Povedal nam je, da so vse razpoložljive ekipe gasilcev na terenu že od zgodnjih jutranjih ur. Podobna situacija kot v Šmihelu pa je tudi v Gotni vasi in više ob tem gorjanskem potoku, ki je tokrat pokazal svojo hudourniško naravo.

‹ nazaj

Galerija (26)

tezka voda 01
tezka voda 02
tezka voda 03
tezka voda 04
tezka voda 05
tezka voda 06
tezka voda 07
tezka voda 08
tezka voda 09
tezka voda 10
tezka voda 11
tezka voda 12
tezka voda 13
tezka voda 14
tezka voda 15
tezka voda 16
tezka voda 17
tezka voda 18
tezka voda 19
tezka voda 20
tezka voda 21
tezka voda 22
tezka voda 23
tezka voda 24
tezka voda 25
tezka voda 26

Komentarji (6)

1.9.2014Ocenixy 
ajoj, tudi Omerzela utrdba (nasproti vhoda v vrtnarijo) je pod vodo. Zavarovalne premije bodo spet višje.
1.9.2014OceniŠmihelčan 
No no, avtor, kako da tekšne vode Šmihelčani ne pomnimo. Leta 1996, je bila voda 15 cm višja kot danes. Res pa je, da je val trajal samo 4 ure, danes pa je bil daljši interval. Venda leta 1996 je bila voda višja!!!!!! Takratni mlinar Štine, je to zabeležil na svojih vratih mlina, tako, da imate tudi dokaz.
2.9.2014Oceniruki 
mogoče je bila višja, se pa ni nikoli dogajalo da bi težka voda tako 'divjala' kot se to dogaja zadnja 3 leta... še posebej pri maku in okoli znančevega mlina. se mi zdi da so preveč in z premalo pameti šarili po podgurju, ter mogoče kaj spregledali...
2.9.2014Ocenipodgurc 
včasih je za struge potokov skrbela država -vodna skupnost. Če danes hočeš pospraviti in urediti brežino rabiš dovoljenja, drugače lahko plačaš kazen. Bog ne daj da bi posekal kakšno drevo, kajti v njem lahko gnezdi kakšna ptica! Tako je pred časom izjavil nek inšpektor, ko je prišel na ogled brežine Težke vode, ko smo jo urejali! Po drugi strani pa se vprašajmo kdo je šaril po podgurju? Razni strokovnjaki, ki ne vprašajo domačinov kako se obašajo vode! Čedalje več pa je tudi asfaltiranih površin, čadalje več streh, meteorne vode pa speljane kar nekam! Vsa meteorna voda iz Dolža se steka v jamo, ki potem pride ven pri zajetju pitne vode v Stopičah! Pa strokovnjaki ne verjamejo domačinom. Posledica le tega pa je ,da je voda po vsakem dežju motna! sicer pa, včasih smo imeli akcijop!"NNNP" ali nič nas ne sme presenetiti! pa lep ozdrav v mesto...
3.9.2014Oceniruki 
...samovšečni strokovnjaki, inšpektorji ki so popili vso pamet tega sveta...
3.9.2014 1 (1) (0)Ocenimornar Mihael 
ha zdej mi je pa jasno zakaj se vse bajte ob Težki vodi na drugi strani potoda od vrtnarije prodajajo.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava