kronika

Motoristu izsilil prednost; kolesaril po avtocesti

17.9.2014 | 10:00 | M. K.

Motoristu izsilil prednost; kolesaril po avtocesti

V Adlešičih se je včeraj okoli 16.30 ure zgodila prometna nesreča z udeležbo motorista in voznika osebnega avtomobila. Nesrečo je povzročil 44-letni voznik osebnega avtomobila, ki se je z dvorišča stanovanjske hiše vključeval v promet na regionalno cesto in izsilil prednost motoristu. 36-letni motorist je zaviral, vendar je kljub temu z motorjem trčil v avtomobil in padel. Hudo poškodovanega motorista so s helikopterjem odpeljali v ljubljanski klinični center. Okoliščine nesreče policisti še preiskujejo.

Eden kolesaril pijan, drugi kar po avtocesti

Včeraj nekaj po 13. uri so bili brežiški policisti obveščeni o nevarni vožnji kolesarja v Brežicah. Kolesar naj bi vijugal po cesti in ogrožal sebe in ostale udeležence v prometu. Policisti so 42-letnega kolesarja izsledili na Gubčevi ulici in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 42-letni kršitelj je imel v litru izdihanega zraka 1,17 miligrama alkohola. Zaradi kršitev so mu izdali plačilni nalog.

Popoldan je občan policiste obvestil o nevarnem ravnanju moškega, ki je kolesaril po avtocesti. Policisti Postaje prometne policije Novo mesto so pri izvozu za Trebnje kolesarja izsledili in ga varno pospremili z avtoceste. 26-letnemu državljanu Velike Britanije so zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Zasegli so mu avto

Novomeški policisti so včeraj nekaj po 15. uri med kontrolo prometa na Otočcu, ustavili voznika osebnega avtomobila in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 44-letni kršitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 1,03 miligrama alkohola. Zaradi kršitev so mu avtomobil zasegli in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Kradli hrano, denar in zlatnino

Na območju Policijske postaje Brežice je med 15. 9. in 16. 9. nekdo skozi okno vlomil v zidanico in ukradel okoli 300 litrov vina in večjo količino suhomesnatih izdelkov.

16. 9. med 19. in 22. uro je v Novem mestu nekdo vlomil v stanovanjsko hišo in vzel 200 evrov.

V Mirni Peči pa je v času, ko je bila lastnica odsotna, neznanec skozi okno vlomil v hišo in odnesel večjo količino zlatega nakita.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava