dolenjska

Odbor za pomoč prizadetim v poplavah v Šentjerneju in Ustanova Vrtnica zbirata pomoč

20.9.2014 | 08:25 | STA

Pred tednom dni (Foto: arhiv; T. J. G.)

Pred tednom dni (Foto: arhiv; T. J. G.)

Šentjernej - Odbor za pomoč prizadetim v poplavah v občini Šentjernej in Ustanova Vrtnica za pomoč ljudem v stiski  zbirata pomoč za prizadete v poplavah v občini Šentjernej. Pomoč zbirajo v materialni ali v finančni obliki. Donacijo lahko nakažejo tako pravne kot fizične osebe, in sicer na transakcijski račun Ustanove Vrtnica za pomoč ljudem v stiski (Trstenjakova 8, Ljubljana) številka SI56 2420 0900 4212 430 s sklicem SI00 13-14-09-2014.

Materialno-humanitarno pomoč pa bo zbiral Odbor za pomoč prizadetim v poplavah v občini Šentjernej od ponedeljka naprej na naslovu: Trg gorjanskega bataljona 6, Šentjernej (1. nadstropje nad tamkajšnjim gostiščem).

Obilne padavine, ki so v noči iz sobote na nedeljo zajele velik del Slovenije, so v občini Šentjernej povzročile katastrofalne posledice. Voda je, kot navajajo organizatorji pomoči, v nekaj urah vzela praktično vse. Hudourniki, potoki in reka Krka so za sabo pustili razdejanja, poplavljene hiše, gospodarska poslopja, polja in travnike. Poškodovana je večina lokalne infrastrukture (mostovi, ceste), sprožili so se številni plazovi. Škoda je po njihovih navedbah samo v občini Šentjernej presegla milijon evrov.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava