posavje

SD v župansko bitko pošilja Jožefa Roštoharja, odmeva razkol v stranki

23.9.2014 | 19:00 | A. K.

SD v župansko bitko pošilja Jožefa Roštoharja, odmeva razkol v stranki
Nosilci liste za občinske svetnike stranke SD.

Nosilci liste za občinske svetnike stranke SD.

SD v župansko bitko pošilja Jožefa Roštoharja, odmeva razkol v stranki

Sevnica - Po petih mandatih, ki jih je Jožef Roštohar, doma iz Selc nad Blanco, preživel kot član sevniškega občinskega sveta, si na tokratnih lokalnih volitvah želi stopiti še stopničko višje. Izkušnje, pridobljene v dveh desetletjih dela v svetniških klopeh, so po besedah kandidata stranke SD prednost, saj dobro ve, kaj je bilo in kaj ni bilo uresničeno.

SD je danes predstavila tudi svoje nosilce liste za občinske svetnike v posamezni volilni enoti. V prvi (Blanca, Loka pri Zidanem Mostu) bo to Jožef Roštohar, v drugi (Sevnica) je nosilka Stanislava Žičkar, v tretji (Boštanj, Primož, Studenec) je na prvem mestu Vili Zupančič, nosilec liste v 4. volilni enoti (Šentjanž, Krmelj, Tržišče) pa je Rado Kostrevc.

"Kandidiram, ker želim s svojim bogatim znanjem, delovnimi navadami, izkušnjami in vztrajnostjo pomagati ustvariti pogoje za lepšo in prijaznejšo Sevnico," je na današnji predstavitvi poudaril upokojenec in sogospodar izletniške kmetije Roštohar. Sodar po poklicu, ki je bil skoraj štiri desetletja zaposlen na Petrolu, eno od pomembnih razvojnih možnosti vidi v celovitem pristopu k razvoju turizma, ki bi vključeval kulturno dediščino in naravne danosti okolja ter okolju prijazne in v prihodnost usmerjene razvojne iniciative.

Med osnovnimi usmeritvami njegovega programa so še oblikovanje strategije za povezovanje lokalne in regionalne prometne infrastrukture, oživljanje gospodarstva in spodbujanje gospodarskega razvoja, razvijanje trajnostne okoljske politike, povečanje prizadevanj za večjo kakovost življenja ljudi in oblikovanje učinkovite ter sodobne javne uprave.

Na seznam pomembnejših dolgoročnejših projektov v sevniški občini Socialni demokrati med drugim uvrščajo tudi optimalno uvrstitev 3. razvojne osi, izgradnjo novega nadvoza nad železnico v Sevnici, iskanje ustrezne rešitve za križanje ceste z železnico v Boštanju in izgradnjo mostu preko Save, ki bo povezal Log s starim trškim jedrom Sevnice.

Sicer pa v javnosti še sedaj odmeva razkol, ki je v sevniški SD nastal pri evidentiranju kandidatov za letošnje volitve. Dolgoletna članica stranke Breda Drenek Sotošek namreč kot nosilka liste v drugi volilni enoti ni bila izglasovana, zato kandidira kot neodvisna kandidatka za občinsko svetnico.

"Veseli bi bili, če nam Breda dala svojo podporo s sodelovanjem na katerem koli drugem mestu na listi, vendar je bila njena odločitev samostojna pot," je odločitev Sotoškove komentirala predsednica sevniške SD Stanislava Žičkar in dodala, da bo centrala stranke o tem zavzela stališče po volitvah.

‹ nazaj

Komentarji (17)

23.9.2014Ocenicvejčk 
Joj joj, kam plujemo...
24.9.2014OceniNiki 
Pa dajte no, s tem je sevniški SD dokončno izgubil vso verodostojnost in zaupanje. Nikoli nisem bil pristaš SLS, niti volilec te stranke, letos pa očitno ne prestane drugega, kot da obkrožim Ocvirka.
24.9.2014OceniLOJZEK-SEVNICA 
Skrajni čas, da je Breda odšla itak ni naredila nič za občino očitno si ji je šlo za osebne koristi. Sedaj pa v jok in na drevo, ter z svojo listo in samokandidaturo na volitve. Plakatov je pa obesla kot, da kandidira za predsednika države in to z fotografijo staro več desetletji.
24.9.2014Ocenivrtnica 
Svež veter, nova nosilca list...Bravo Stanka in Vili. Se strinjam z LOJZEK-SEVNICA, to bo pozitivno vplivalo na sevniški SD. Nadaljujte v tej smeri.
24.9.2014Ocenikrajan 
V senco ritate...
25.9.2014OceniBoštjan1966 
@Niki Saj imaš še dva kandidata, katera lahko podpreš, vsekakor bolj primerna kot SLS in Ocvirk. Vprašanje časa, kdaj bodo tudi Ocvirka povprašali po zdravju, tako kot so Žičkarja, člana SLS, nadzornika Občine Sevnica: http://www.dnevnik.si/posel/novice/kriminalisti-na-sz-brskali-po-posredniskih-poslih
25.9.2014Ocenisvetnik 
Res je, NIKI, saj imaš še dva kandidata, mnogo boljša od Ocvirka! Kar se pa tiče SD, bila je tema, ko jo je vodila družina Sotošek, sedaj pa je še večja tema. Kandidirajo s kandidatom za župana, ki je moral zaradi nečistih poslov zapustiti Petrol in se upokojiti! In stranka kar mimo vsega tega, pa to je groza!
25.9.2014Ocenisevničan 
SD pa s tem kandidatom za župana dela sramoto sebi in stranki...
26.9.2014Ocenicvejčk 
Ja ja.. hudič je, ko se ob takih prilikah vse izbrska.
29.9.2014Ocenitrečko 
Prepričan sem, da bo drugi krog in da bo potem zmagovalec Kranjc! To je edina rešitev za Sevnico!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava