posavje

Brežiški oktober in občinski nagrajenci

1.10.2014 | 14:40

Brežiški oktober in občinski nagrajenci

Brežice - Meseca oktobra bodo občinski praznik z različnimi prireditvami obeležila številna društva, ki delujejo v brežiški občini. Od danes pa vse do konca meseca bodo potekali športni dogodki, koncerti, otvoritve, dnevi odprtih vrat, predavanja in delavnice. Osrednji praznični dogodek bo slavnostna seja Občinskega sveta Občine Brežice, kjer bodo podeljene oktobrske nagrade, priznanja in naziv častni občan Občine Brežice.

Oktobrske nagrade za leto 2014 bodo po sklepu Občinskega sveta Občine Brežice prejeli: Anton (Tone) Jesenko za dolgoletno prostovoljno delo na področju družbenega življenja in promocijo planinstva ter občine Brežice; Ferdo Pinterič za predano delo v krajevni skupnosti Sromlje in pomembne prispevek k razvoju kraja ter občine;  in Branka Stergar, lanskoletna dobitnica plakete Državnega sveta za prostovoljstvo, za izjemno delo na področju prostovoljstva v krajevni skupnosti Dobova in promociji turizma ter občine Brežice.

Priznanja Občine Brežice gredo v roke Fakultete za turizem Univerze v Mariboru za promocijo znanja, turistične stroke in Občine Brežice, podjetju TA-Regulator proizvodnja regulacijskih ventilov d.o.o. za doprinos pri razvoju podjetništva, inovativne dejavnosti ter zagotavljanje delovnih mest v občini Brežice, in Prostovoljnemu gasilskemu društvu Veliki Obrež ob 110. letnici uspešnega delovanja na področju zagotavljanja požarne varnosti in povezovanja krajanov.

Naziv častni občan Občine Brežice bo prejel član Občinskega sveta Občine Brežice in nekdanji predsednik skupščine Občine Brežice Stanislav Ilc za dosežke na političnem in gospodarskem področju v občini Brežice.

Program Brežiškega oktobra

Društva, javni zavodi in organizacije so pripravili več kot 80 dogodkov in prireditev, od tega 20 športnih dogodkov (med temu so tudi 110-letnica sokolskega gibanja v Brežicah, Holyjev memorial, mednarodni ju-jitsu turnir, tek po vinski cesti, tradicionalna tekma v lovu rib, motokros prvenstvo), 4 pohodi (tradicionalno 38. pohod »Po poteh Brežiške čete«, po artiški sadjarski poti, Bizeljsko po Grajski poti in po Sromeljski pešpoti), 8 koncertov (KUD Brežice (2), VOX POSAVCI, pevci zvoka, Tamburaški orkester, Zlati glas Posavja – festival pevskih zborov domov za starejše KD Globoko (ljudske pesmi in viže), KD Viva Brežice, 12 razstav (slikarske, fotografske razstave, ročna dela). Tako bo 14.10.2014 odprtje fotografske razstave posvečena 100-letnici vodovodnega stolpa in spominu na fotografa Oskarja Gerjeviča (prejemnik plakete Občine Brežice) v orgnizaciji Društva za oživitev mesta. Potekala bo tudi tradicionalna razstava ajdovega kolača in razstava malih živali (24. do 26.10.).

V soboto, 25.10.2014 bodo društva s področja zdravja obeležila Dan invalidov in bolnikov občine Brežice z osrednjo prireditvijo v MC Brežice ob 14. uri (delavnice in brezplačne meritve), ob 17. uri pa bo sledila kulturna prireditev organizator . zgodil se bo že tradicionalni POK - Podjetniško- obrtni in kmetijski sejem (17. in 18.10.2014). V nedeljo, 5.10.2014, si bo mogoče ogledati stavbo novega Vrtca Mavrica Brežice v sklopu vseslovenskega projekta Odprte hiše Slovenije (5.10. ob 11:00).

Zvočni zapisi

Lavra Kreačič o prireditvah in dogodkih Brežiškega oktobra 2014

‹ nazaj

Komentarji (1)

1.10.2014OceniMarko 
Čestitam vsem nagrajencem, še posebej pa Ferdu Pinteriču.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava