kronika

S sekiro zamahnil proti policistu

14.10.2014 | 11:20 | B. B.

S sekiro zamahnil proti policistu

Sinoči nekaj pred 23. uro je občan policiste obvestil o sumljivih neznancih, ki naj bi se v okolici Mirne Peči pripravljali na izvrševanje kaznivih dejanj. Novomeški OKC je na podlagi podrobnega opisa neznancev in njihovega gibanja  na kraj takoj napotil policista Policijske postaje Novo mesto. Policista sta pri tatvini goriva iz rezervoarja tovornega vozila zalotila tri osumljence, ki so skušali pobegniti.

Eden izmed osumljencev je pri tem s sekiro zamahnil proti policistu, vendar sta policista z uporabo prisilnih sredstev uspela trojico prijeti in obvladati. Osumljencem so odvzeli prostost in jih privedli na policijsko postajo. Našli in zasegli so tudi predmete oziroma opremo, ki so jo osumljenci uporabljali pri tatvini goriva iz rezervoarjev vozil. Novomeški policisti nadaljujejo s preiskavo okoliščin kaznivega dejanja tatvine. 37-letnega osumljenca bodo ovadili tudi zaradi kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi.

Vlomi in tatvine

S pašnika v Gribljah so neznanci ukradli akumulator, solarno celico in pašni aparat. Lastnika so oškodovali za 900 evrov.

Med 10. 10. in 13. 10. je na pokopališču v Mirni Peči nekdo vlomil v svečomat ter ukradel denar in sveče.

Med krajema Lopata in Sela pri Hinjah so med 10. 10. in 13. 10. neznanci z lesenih drogov porezali in ukradli okoli 270 metrov telefonskega kabla. Škode je za okoli 5000 evrov.

V Gabrju pri Soteski so neznanci iz lesenega objekta odnesli osem zajcev.

Pridržali voznika

Policisti Policijske postaje Metlika nekaj po polnoči v okolici Metlike ustavili 37-letnega voznika osebnega avtomobila in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. Kršitelj je imel v litru izdihanega zraka 1,21 miligrama alkohola. Odpeljali so ga v prostore za pridržanje in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

‹ nazaj

Komentarji (3)

14.10.2014 1 (1) (0)OceniSFSN 
Točno tako ! Kot včasih pa bo hitro mir pr bajt.
15.10.2014Ocenitincek 
a so bli civili al so bli naši?
16.10.2014Ocenistrbunk 
Hah, je to retoricno vprasanje? :)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava