kočevsko-ribniško

V Ribnici pričakovano zmagal Levstek, v Loškem Potoku Benčina

19.10.2014 | 20:40 | M. L.-S.

V Ribnici pričakovano zmagal Levstek, v Loškem Potoku Benčina
Jože Levstek (Foto: M. L:-S.)

Jože Levstek (Foto: M. L:-S.)

Ribnica, Loški Potok - Sedanjemu županu Ribnice Jožetu Levstku so volivci na današnjih volitvah zaupali še en županski mandat. Levstek (SDS), ki se je v drugem krogu županskih volitev pomeril z mag. Andrejo Škrabec (Mateja Erjavec Lovšin in skupina volivcev), bo tako na čelu ribniške občine tudi naslednja štiri leta.

Po za sedaj še neuradnih podatkih se je drugega kroga županskih volitev v Ribnici udeležilo 40,06 odst. volilnih upravičencev. Levstku je svojo podporo izreklo 63,84 odst. volivcev, mag. Andreja Škrabec pa je prejela 36,16 odst.

Zmaga Levstka je bila povsem pričakovana. Že za zmago v prvem krogu sta mu manjkala le približno dva odst. glasov, v drugi krog pa je stopil s podporo NSi, v koaliciji s katero ima SDS tudi že zagotovljeno večino v ribniškem občinskem svetu. Sodeč po rezultatih prvega kroga, pa je Levstka podpiral tudi del levice. V prid Levstkovi zmagi v drugem krogu volitev pa je govorilo tudi, da sta bila mag. Andreja Škrabec, ki je v prvem krogu prejela 24,53 odst. glasov, s tretjim od štirih kandidatov za župana, Janezom Pucljem, ki je prej 23,14 odst. glasov, že pred volitvami v hudem sporu.

Za razliko od Ribnice, kjer izid današnjih volitev ni bil presenečenje, pa je malce presenetila zmaga Ivana Benčine v Loškem Potoku, kjer se je današnjih volitev udeležilo 56,05 odst. volivcev. Po prvem krogu volitev se je sicer lahko le bolj ali manj ugibalo o tem, komu bodo v drugem krogu volitev za župana namenili glasove volivci, ki so v prvem krogu namenili svoje glasove Maksu Lavriču, ki je prejel 26,72 odst. glasov: ali Aleksandru Caru, ki je prejel 38,52 odst. glasov, ali Ivanu Benčini, za katerega je prvem krogu volilo 34,76 odst.

Čeprav je nestrankarski kandidat za župana Ivan Benčina v prvem krogu volitev prejel manj glasov kot ravno tako nestrankarski Aleksander Car, je v drugem krogu za Cara glasovalo 40,44 odst. volivcev, za 55-letnega programerja iz Travnika v Loškem Potoku, ki je zaposlen v Ljubljani, Ivana Benčino, ki bo tako na županskem stolčku zamenjal dolgoletnega župana Loškega Potoka Janeza Novaka, pa 59,56 odst. volivcev.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava