dolenjska

Veseli razširjene in prenovljene ceste

20.10.2014 | 13:00 | Besedilo in foto: L. Markelj

Rezanje traku

Rezanje traku

Ledeča vas - Po nekaj letih se je vaščanom Ledeče vasi pri Šentjerneju to jesen uresničila velika želja – dobili so pol metra razširjeno in na novo asfaltirano cesto z muldami, nekaj novimi odcepi ter urejenim prostorom za odlaganje smeti.

Sebastjan Kruh, predsednik gradbenega odbora.

Sebastjan Kruh, predsednik gradbenega odbora.

Cesta je bila prej polna udornih jam in dotrajana, kar naprej so jo popravljali delavci Ekološke družbe Šentjernej. »Hvaležni smo občini in Francu Hudoklinu za razumevanje in izvedbo,« je na otvoritvi pridobitve dejal predsednik gradbenega odbora Sebastjan Kruh ter se za sodelovanje zahvalil tudi vsem vaščanom. Nekateri so sodelovali pri čiščenju obcestnega grmovja, polaganju cevi za meteorno vodo ali kako drugače.

Veseli razširjene in prenovljene ceste

Prenovljen cestni odsek je dolg 1.600 metrov in bo po besedah dosedanjega župana Franca Hudoklina občino stal dobrih 30 tisoč evrov. A s to pridobitvijo v Ledeči vasi še ni vse končano. Vaščani – gre za okrog 26 gospodinjstev – si želijo napeljave optike, izgradnje kanalizacije oz. malih čistilnih naprav ter ureditve nogometnega igrišča in postavitve igral za otroke. Kot pravi Kruh, ki je v te namene pripravljen odstopiti svojo parcelo na koncu vasi, želijo, da bi se v vasi več družili vsi, tudi otroci in mladi. V vasi je sedaj 23 otrok. Upajo, da jim bo v sodelovanju z občino uspelo te izzive doseči.

Na otvoritvi so trak prerezali župan Franc Hudoklin, predsednik in član gradbenega odbora, Sebastjan Kruh in Marjan Škoda. Na harmoniko je zaigral Klemen Škoda, za kulturni program pa sta poskrbeli mladi glasbenici, Patricija in Ana Luštek.

‹ nazaj

Galerija (14)

LEDECA01
LEDECA02
LEDECA03
LEDECA04
LEDECA05
LEDECA06
LEDECA07
LEDECA08
LEDECA09
LEDECA10
LEDECA11
LEDECA12
LEDECA13
LEDECA14

Komentarji (4)

20.10.2014Oceniškarjice 
Franci, prepozno, žal preozmo.
20.10.2014OceniSenad iz Slafka gruma 
Hu kakva huda pridobitva. Pa to je ziher vsaj revolucija za te krajeve??
20.10.2014OceniAnkica 
o kaka cesta, že vsako romsko naselje ima boljšo infrastrukturo....ha ha in kaj rabte bit tu veseli....ste se mal zafrknili, da ste kimali staremu županu in mu dopustil, da vam vrže par lopat asfalta pred nos...no ampak ga je blo že premalo, da ni bil izvoljen....
21.10.2014Ocenilokalni gradbinec 
Županu ni pomagalo niti to, da je na listo zvabil oz. kupil z nekaj otrobi gradbenih del lokalnega gradbinca Luštka, ki je še pred časom pljuval po njem... bog ve, če mu bo še zvest, ali pa se bo kot kameleon spremenil in prestopil k Radkotu...

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava