ostali športi

Posavski strelci izvrstno začeli novo sezono

21.10.2014 | 09:15 | M. M.

Foto: SK Brežice

Foto: SK Brežice

Posavski strelci izvrstno začeli novo sezono

Brežice, Sevnica - Na prvem kolu 1. A državne lige so posavski strelci v soboto dosegli izjemne rezultate. Blaž Kunšek iz SK Marok Sevnica je osvojil drugo mesto, Matej Kranjčič iz SK Brežice pa sedmo. Ekipno so sevniški strelci osvojili četrto mesto, Brežičani pa osmo. V nedeljo pa so se med sabo pomerili strelci mlajših kategorij, kjer so brežiški kadeti in mladinci osvojili tretje mesto, kadet Anže Gmajnič je bil drugi, mladinka Teja Erban pa tretja.

Kot je še sporočila Andreja Novoselič iz brežiškega strelskega kluba, je Strelsko društvo Trbovlje minuli konec tedna v Ljubljani organiziralo prvo kolo državne lige za člane in mlajše kategorije. V članski kategoriji so Posavci dosegli izjemne rezultate. V finale sta se s 379 in 377 krogi prebila Sevničan Blaž Kunšek in Brežičan Matej Kranjčič. Kunšek je na koncu osvojil končno drugo mesto, Kranjčič pa sedmo. Finale je za eno notranjo desetko z rezultatom 375 krogov zgrešil brežiški strelec Tadej Sečen, ki je končal na 11. mestu. Klemen Juvan in Mojca Kolman in Sevnice sta s 370 in 366 krogi osvojila 19. in 24. mesto. Za Brežičane je streljal tudi Silvo Kostrevc, ki bil s 353 krogi 34. Posavci so bili uspešni tudi ekipno. Sevničani so le za krog zgrešili zmagovalne stopničke in osvojili četrto, Brežičani pa osmo mesto.

V nedeljo so se na ljubljanskem strelišču pomerili strelci mlajših kategorij. V mladinski kategoriji so Brežičani, v postavi David Rožman, Midhart Bajramović in Gregor Levak, ekipno osvojili tretje mesto. V posamični konkurenci se je s 360 krogi najvišje uvrstil David Rožman, ki je bil četrti. Midhart Bajramović je bil s 346 krogi deveti, Gregor Levak pa s 331 krogi trinajsti. Med mladinkami je s 349 krogi Teja Erban osvojila tretje mesto.

Med kadeti je Brežičan Anže Gmajnič s 349 krogi osvojil drugo mesto. Gregor Kuhar je bil z rezultatom 332 enajsti. Med kadetinjami je Urška Gmajnič s 340 krogi osvojila četrto mesto. Ekipno so Brežičani, v postavi Gmajnič, Gmajnič in Kuhar, osvojili tretje mesto.

Brežičani so imeli tudi predstavnika na puški. Kadet Timotej Tim Rus je z rezultatom 376,8 osvojil 14. mesto.

Pri pionirjih na puški so strelci SD Gorjanci, v postavi Anes Kudić, Tamai Šerbec in Žiga Medic, osvojili ekipno tretje mesto, so še zapisali v brežiškem klubu.

‹ nazaj

Galerija (6)

str-11
str-12
str-13
str-14
str-15
str-16

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava