novice

Regija (skoraj) brez turističnih priznanj

22.10.2014 | 08:15 | M. M.

ilustrativna slika (Foto: arhiv DL)

ilustrativna slika (Foto: arhiv DL)

Senovo, Tržišče - Turistična zveza Slovenije je tudi letos, sicer že 23. leto zapored, podelila nagrade v projektu Moja dežela - lepa in gostoljubna. Nagrade so podelili v skupno kar 14 kategorijah, in če smo v minulih letih v večini kategorij zasledili vsaj kakšno mesto ali naselje z območja Dolnjske, Bele krajine in Posavja, je letošnji »izkupiček« zelo slab.

Med nagrajenci so z omenjenega območja le Senovo in Tržišče. Senovčani so bili namreč trji v kategoriji manjših mest, Tržiščani pa drugi med izletniškimi kraji.

Nagrado v kategoriji velikih mest je letos osvojil Koper (drugo je bilo Velenje in tretji Maribor), med srednjimi mesti je slavil Ptuj (sledita Zagorje ob Savi in Ravne na Koroškem), v kategoriji manjših mest pa Cerklje na Gorenjskem (pred Železniki in Senovim). Prvo mesto med zdraviliškimi kraji je pripadlo Podčetrtku (drugi Laško, tretji Banovci), med izletniškimi kraji Veliki Polani (drugo Tržišče in tretji Šempeter v Savinjski dolini), med turističnimi kraji pa Izoli (pred Bledom in Bovcem).

V kategoriji mestnih jeder je prvo nagrado prejel Kranj (sledita Nova Gorica in Radovljica), med vaškimi jedri Galicija (Strojna in Slivna), med trškimi in drugimi urbanimi jedri pa Šafarsko (zdraviliško jedro Dobrna, Trzin). Za najbolj urejen kamp so razglasili Kamp Menina (drugi camping Bled in tretji kamp Šobec), za najboljše mladinsko prenočišče pa Hostel Pod Voglom (hostel Bledec in Proteus Postojna).

Priznanje za naj Petrolov bencinski servis je romalo v Pivko (2. Moravče in 3. Slovenske konjice), za naj tematsko pot pa so izbrali mednarodno pot Vinotour Svečina – Ratsch (2. Pot kulturne in naravne dediščine Razkriški kot in 3. Naravoslovna učna pot Po sledeh vodomca). Priznanji za gasilske domove sta prejela domova v Podnartu in Ponikvi pri Žalcu.

Zmagovalni kraji spletnega glasovanja pa so bili Velenje, Topolšica in Izola.

‹ nazaj

Komentarji (1)

22.10.2014Oceniobčan 
Saj ni čudno v Tržišču se kar tare izletnikov..ha,ha,ha....

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava