novice

Novembra 15 evrov nižja premija

22.10.2014 | 18:00 | STA, M. M.

ilustrativna slika (Foto: arhiv DL)

ilustrativna slika (Foto: arhiv DL)

Nadzorni svet Vzajemne je včeraj potrdil predlog uprave, da zavarovalnica pri obračunu naslednje premije omogoči 15 evrov nižjo premijo. To pomeni, da bodo zavarovanci Vzajemne v prihodnjem mesecu plačali 12,62 evra, za Vzajemno pa 12 milijonov evrov nižje prihodke, je pojasnil predsednik uprave Vzajemne Aleš Mikeln.

Praviloma bodo zavarovanci nižjo premijo občutili v novembru, a zaradi različne dinamike plačevanja in plačilnih inštrumentov se lahko zgodi, da bo v posameznih primerih poračun izveden v decembru ali začetku prihodnjega leta, če zavarovanci plačujejo letno ali polletno premijo, pojasnjujejo pri Vzajemni.

Vzajemna je že marca znižala premijo za en evro. Skupaj z današnjim ukrepom bodo tako imeli letos 20 milijonov evrov nižje prihodke, je na novinarski konferenci pojasnil Mikeln.

Da bi bil zavarovanec upravičen do znižanja premije, mora imeti 21. oktobra veljavno pogodbo dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja, ki ima začetek zavarovanja najpozneje 1. novembra 2014 in na ta dan zavarovanje ni bilo v mirovanju. Vse informacije in pogoji bodo objavljeni tudi na spletni strani Vzajemne.

Za enkratno znižanje premije so se po Mikelnovih besedah odločili, ker niso pričakovali, da bo škodni izid letos tako nižji od pričakovanega. A trajnega znižanja premije za prihodnje leto ne načrtujejo, zlasti zaradi zelo spreminjajočih okoliščin. Če bo tudi v prihodnje prihajalo do presežkov, se bodo takšne prakse zniževanja premij posluževali tudi vnaprej.

‹ nazaj

Komentarji (1)

23.10.2014Oceniiii 
to lahko pomeni samo eno: podražitev je pred vrati..

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava