kronika

18-letnik se je ustrelil s pištolo in umrl na kraju

27.10.2014 | 10:10 | M. M.

ilustrativna slika (Foto: arhiv DL)

ilustrativna slika (Foto: arhiv DL)

Policisti na novomeškem OKC so bili včeraj nekaj po 4. uri obveščeni, da naj bi se v okolici Novega mesta mlajši moški ustrelil s strelnim orožjem. Na kraj, po naših podatkih v zidanici nad Prečno, so odhiteli policisti in reševalci. Tam so ugotovili, da se je 18-letni moški ustrelil s pištolo in umrl na kraju dogodka. Orožje so kriminalisti zasegli.

O dogodku sta bila obveščena tudi preiskovalna sodnica in okrožni državni tožilec. Preiskovalna sodnica je ogled kraja dejanja prepustila novomeškim kriminalistom. Za pokojnega je bila odrejena sodna obdukcija. Kriminalisti okoliščine še preiskujejo in bodo o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo, so danes sporočili s PU Novo mesto.

Tudi ob prihodu policistov se ni pomiril

Krški policisti so se minuli petek odzvali na klic o kršitvi javnega reda in miru v stanovanjskem bloku na Senovem, kjer naj bi pijan kršitelj kričal, predvajal glasno glasbo in vznemirjal ostale prebivalce bloka. 33-letnik se tudi po prihodu uniformirancev ni pomiril in je nadaljeval s kršitvijo, zato so mu odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev so mu izdali plačilni nalog.

Ustavili deset pijanih voznikov

Policisti Posebne skupine za nadzor prometa Postaje prometne policije Novo mesto so v petek in soboto ustavili osem voznikov, ki so vozili pod vplivom alkohola.

Kršitelj, ki so ga ustavili v Boštanju, je opravljanje preizkusa odklonil. V Novem mestu in okolici so štirje vozniki imeli v litru izdihanega zraka med 0,46 in 0,63 miligrama alkohola. V Črnomlju so imeli postopke s tremi kršitelji, vsi so imeli v litru izdihanega zraka še več kot 0,60 miligrama alkohola.

V noči na soboto so policisti med kontrolo prometa v Novem mestu ustavili 27-letnega voznika osebnega avtomobila in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. Kršitelj, ki mu je bilo zaradi kršitev cestno prometnih predpisov že odvzeto vozniško dovoljenje, je imel v litru izdihanega zraka 0,82 miligrama alkohola. Policisti so mu avtomobil Renault megane začasno zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Brežiški policisti so v isti noči na avtocesti pri Obrežju ustavili voznico osebnega avtomobila in ji zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 29-letna kršiteljica je opravljanje preizkusa odklonila. Policisti so ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja, saj se ji izvršuje ukrep začasnega odvzema. Fiat punto so ji zasegli in zaradi kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Kradli orodje, harmoniko, nakit,...

V okolici Novega mesta je v soboto popoldan neznanec skozi vrata terase vlomil v stanovanjsko hišo. Po prvih ugotovitvah ni ničesar odnesel, z vlomom pa je povzročil za 1000 evrov škode.

V noči na nedeljo je na parkirnem prostoru v Novem mestu nekdo vlomil v kombinirano vozilo in vzel motorno žago in fotoaparat.

Na parkirnem prostoru stanovanjskega bloka v Novem mestu je v isti noči neznanec vlomil v kombinirano vozilo in sunil harmoniko. Lastnika je oškodoval za 4000 evrov.

V okolici Trebnjega je iz nedograjene in odprte stanovanjske hiše nekdo odpeljal priklopno vozilo znamke Mrak MP 1300 in podnožja miz. Povzročil je za več kot 2500 evrov škode.

včeraj popoldan je v okolici Trebnjega neznanec skozi balkonska vrata vlomil v stanovanjsko hišo, ukradel je zlat nakit. Lastnico je oškodoval za 700 evrov.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava