kronika

Pijanega motorista bodo še kaznovali

30.10.2014 | 15:30 | M. M.

ilustrativna slika (Foto: arhiv DL)

ilustrativna slika (Foto: arhiv DL)

V minuli noči so topliški policisti prejeli klic o prometni nesreči v Dolenjskih Toplicah. Ugotovili so, da je 33-letni voznik kolesa z motorjem zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad vozilom, padel in se lažje poškodoval. Povzročitelj nesreče nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Policisti so mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. V litru izdihanega zraka je imel 1,21 miligrama alkohola. Kolo z motorjem so mu zasegli, mu izdali plačilni nalog in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

35-letnik z vrsto prekrškov

Črnomaljski policisti so včeraj v Semiču ustavili 35-letnega voznika osebnega avtomobila, ki med vožnjo ni bil pripet z varnostnim pasom. Odredili so mu preizkus alkoholiziranosti, vendar je opravljanje odklonil. 35-letni kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozil je neregistriran avtomobil Peugeot 306, ki je bil januarja 2014 odjavljen iz prometa. Vozilo so mu zasegli in zaradi številnih kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Odnesli gorivo...

Na parkirnem prostoru v Metliki je nekdo v noči na sredo iz rezervoarja tovornega vozila iztočil in odpeljal okoli 100 litrov goriva.

... denar...

V tem tednu je neznanec v Črnomlju iz garaže stanovanjske hiše sunil ovojnico z 2000 evri.

... štiri tone železa...

Z deponije v okolici Sevnice so neznanci v tem času ukradli okoli štiri tone odpadnega železa. Škode je za okoli 1200 evrov.

... in dve puški

V Cerkljah ob Krki pa je včeraj popoldan nekdo skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo in odnesel dve lovski puški. Lastnika je oškodoval za okoli 1000 evrov.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava