dolenjska

Proračun za dve leti. V Segonje spomladi voda iz vodovoda

19.11.2014 | 11:30 | Besedilo in foto: L. Markelj

Proračun za dve leti. V Segonje spomladi voda iz vodovoda

Škocjan - Sinoči je na svoji drugi seji zasedal novi občinski svet občine Škocjan in obravnaval kar obsežno gradivo.

Proračun za dve leti. V Segonje spomladi voda iz vodovoda

Med pomembnejšimi točkami je bila gotovo obravnava predloga Odloka o proračunu občine za leto 2015 in 2016 v prvem branju – da se proračun sprejema za dve leti, je prvič, a kot je povedal župan Jože Kapler, je to zakonsko mogoče v času enega mandata in v tem vidijo prednost pri načrtovanju projektov. Spremembe bo seveda mogoče urejati z rebalansi. Za leto 2015 je predvidenih dobrih 6,2 milijona evrov prihodkov in blizu 6,8 milijona odhodkov, za 2016 pa skoraj 5 milijonov evrov prihodkov in 5,4 milijona odhodkov. Načrtovanje proračuna je na kratko predstavila Mateja Robek Zaletelj. Po sprejemu v prvem branju sledi 15-dnevna javna obravnava do 4. decembra, ko so mogoči amandmaji, do katerih se bo župan do drugega branja proračuna sredi decembra opredelil.

Svetniki so sprejeli predlog Odloka o programu opremljanja stavbnih zemljišč za območje opremljanja vodovoda Segonje, kamor naj bi voda iz vodovoda pritekla spomladi prihodnje leto. V občini je zdaj brez vodovoda le še ta vas, za katero so vseskozi načrtovali, da bo do ustrezne vode prišla v okviru regijskega projekta Hidravličnih izboljšav. A ker se uresničitev projekta, ki naj bi ga podprla država, prelaga iz leto v leto in prav nič ne kaže, da bo kmalu kaj drugače, so v Škocjanu sklenili, da se zadeve lotijo sami, takoj.

Martina Kralj in Janez Vide.

Martina Kralj in Janez Vide.

Pogodba z novomeško Komunalo je podpisana in dela se bodo pričela že te dni. Delavci Komunale bodo poskrbeli za polaganje cevovoda in za priključke – predvidenih je 40, interes za vodovod pa za enkrat kaže okrog 30 gospodinjstev. Ti naj bi izvedli zemeljska dela in se tako rešili plačila komunalnega prispevka, vsi, ki se bodo priključevali na vodovod kasneje, bodo plačali prispevek po posebej sprejetem odloku, ki ga je predstavil Blaž Malenšek iz podjetja Esprit. Prispevek občine bo znašal okrog 110 tisoč evrov.

Jasno je že tudi, kdo bo vodil delovna telesa občine, saj je občinski svet sprejel predlog Komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja, ki ga vodi Martina Kralj. Upoštevali so pobude strank in neodvisne liste ter sestavo 14 odborov sprejeli v paketu. Kritično pripombo je imel le svetnik SLS Franci Kocjan, ker je njihova stranka (dva občinska svetnika) zastopana le 8-odstotno.

‹ nazaj

Galerija (22)

SKOCJAN01
SKOCJAN02
SKOCJAN03
SKOCJAN04
SKOCJAN05
SKOCJAN06
SKOCJAN07
SKOCJAN08
SKOCJAN09
SKOCJAN10
SKOCJAN11
SKOCJAN12
SKOCJAN13
SKOCJAN14
SKOCJAN15
SKOCJAN16
SKOCJAN17
SKOCJAN18
SKOCJAN19
SKOCJAN20
SKOCJAN21
SKOCJAN22

Komentarji (1)

28.11.2014Ocenisosedov Francelj 
To so zdaj tanovi škocjanski svetkili :O

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava