dolenjska

Mirnopeški svetniki že o dvoletnem proračunu

26.11.2014 | 11:05 | M. Ž.

Mirnopeški občinski svetniki v prvi obravnavi soglasno za dvoletni proračun. (Foto: M. Ž.)

Mirnopeški občinski svetniki v prvi obravnavi soglasno za dvoletni proračun. (Foto: M. Ž.)

Župan Andrej Kastelic in direktorica občinske uprave Sonja Klemenc Križan.

Župan Andrej Kastelic in direktorica občinske uprave Sonja Klemenc Križan.

Mirna Peč - Mirnopeški svetniki so na sinočnji 2. redni seji v novem mandatu že razpravljali o predlogu proračunov za leto 2015 in 2016. Oba sta po besedah župana Andreja Kastelica realno zasnovana glede na izhodišča, ki so jih dobili od države, obveznosti, ki jih morajo opravljati občine, naložbe, ki so že začete, in tiste, ki jih še čakajo.

Za leto 2015 predvidevajo 3,3 milijona prihodkov in 3,2 milijona odhodkov, v letu 2016 pa 3 milijone prihodkov in 2,9 milijona odhodkov. Med viri prihodkov so v občinski upravi izpostavili iz države predlagano znižanje primerne porabe za 6 odstotkov, kar bo pomenilo, da jim bo iz tega naslova prvič zmanjkalo denarja za tekoče odhodke in tekoče transfere, to je za financiranje predšolske in šolske vzgoje, javnih zavodov, materialne stroške… Manjkajoči denar bodo morali zagotoviti sami. Pri načrtovanju so med drugim upoštevali tudi prenesene obveznosti iz letošnjega leta za okoli 600.000 evrov, med največjimi naložbami v tem mandatu pa sta suhokranjski vodovod in gradnja športne dvorane pri osnovni šoli, za katera predvidevajo sofinanciranje.

Svetniki so v prvi obravnavi predloga soglasno podprli, zdaj bosta oba od danes pa do vključno 10. decembra v javni razpravi, v tem času jih bodo obravnavali tudi odbori. Slednje so na sinočnji seji tudi potrdili.

‹ nazaj

Galerija (9)

seja02
seja05
seja06
seja07
seja08
seja11
seja13
seja14
seja15

Komentarji (2)

26.11.2014Ocenixy 
Je Lah svetnik?ta pa res vsepovsot vtakne svoj nos.
26.11.2014Oceniaaa 
Mene zanima, kdaj bo država ukinila male, neperspektivne občine? Naj delajo kot podjetniki,pa me pol zanima, ali bodo sprejemali budget za 2 leti vnaprej - v poslu je borba iz dneva v dan!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava