gospodarstvo

Predsednik vlade Miro Cerar obiskal Posavje

29.11.2014 | 13:00 | Tekst in foto: R. Ž.

Predsednik vlade Miro Cerar obiskal Posavje
Predsednik vlade Miro Cerar obiskal Posavje

Brestanica  - Javno podjetje Infra je včeraj na gradu Rajhenburg v Brestanici slovesno obeležilo 10 - letnico delovanja družbe, ki je ob verigi gradnje spodnjesavskih elektrarn zadolžena za izgradnjo potrebne infrastrukture. Praznovanja prve okrogle obletnice se je udeležil tudi predsednik vlade RS Miro Cerar, ki si je pred tem z ministrom za infrastrukturo Petrom Gašperšičem in posavskimi župani ogledal zgrajeno infrastrukturo ob hidroelektrarnah na Blanci in v Krškem.

Na gradu pa so pred slovesnostjo pripravili še okroglo mizo na temo izzivov na področju vodarstva v Sloveniji, na kateri so številnim zbranim stanje in predlagane rešitve za izboljšanje poplavne varnosti, poleg ministra za infrastrukturo, predstavili še državna sekretarka na ministrstvu za okolje in prostor Tanja Bogataj ter predsednik Savske komisije Mitja Bricelj. Na okrogli mizi so poleg strokovnjakov s področja poplavne varnost sodelovali še evropski poslanec Franc Bogovič, direktor Agencije RS za okolje Joško Knez, Franci Steinman s Fakultete za gradbeništvo in geodezijo in Rok Fazarinc, strokovnjak s področja poplavne varnosti.

Govorniki so se strinjali, da je projekt gradnje hidroelektrarn močno izboljšal poplavno varnost območij, ki so imela v preteklosti težave z visokimi vodami. Skupna ugotovitev je bila tudi, da v Sloveniji potrebujemo celovit in strateški pristop pri načrtovanju urejanja voda, na kar nas opozarjajo tudi klimatske spremembe, zaradi katerih prihaja do ekstremnih vremenskih pojavov - od sušnih obdobij do katastrofalnih poplav. Pri tem so pozdravili sprejet akcijski načrt interventnih aktivnosti zaradi poplav, ki ga je vlada sprejela dan pred včerajšnjim dogodkom.

‹ nazaj

Galerija (7)

INFRA 1
INFRA 2
INFRA 3
INFRA 4
INFRA 5
INFRA 6
INFRA 7

Komentarji (8)

29.11.2014 1 (1) (0)Ocenipepi 
Vizjak pa res ne sme manjkat tam,ko se pije,sedaj ima službo kdaj je bil razpis za to delovno mesto,ki je slabo plačano.
30.11.2014OceniMilan 
A ni predsednik vlade milan kučan?
1.12.2014Ocenilea 
Vizjak bo počil od denarja in napuha, privligiranec da dobi službo brez razpisa, sposobni mladi pa brez služb.
1.12.2014Ocenicmerar 
Pa kaj me brigajo mladi nezaposleni, poskrbeti moramo za dobre, naše politike, med njimi je tudi vsekakor Vizjak! Pa tako se dela, tako!
1.12.2014Ocenidolenc 
Prva vrsta je elitna, prav gotovo veliko vedo o tekočih kristalih, pa še o čem? Rezultati so taki vedno, če prevladuje politika. Adhok in halo rešitve.
1.12.2014Oceniguam 
zdej pa bo. me zanima, če je mirkec sposoben zamenjat navadno 60 svečno žarnico.
1.12.2014OceniRudi se čudi 
Kje je pa brežiški poslanec Zorčič?!? Baje nej bi bilpredsednikkomisije za infrastrukturo in prostorpod katerega spada tudi energetika ... SDSov Lisec in Vizjak prisotna Zorčiča pa nikjer ...
4.12.2014Ocenijožema 
Rudi, beri raje rtvslo.si pa ga boš videl. Pa tudi Hana in še koga drugega. Tale Dolenjc je bolj desno trobilo.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava