košarka

Krka v četrtfinalu s Kolpo

22.1.2015 | 17:00 | STA, M. M.

Črnomaljska Kolpa se bo 19. februarja pomerila z novomeško Krko. (Foto: Anže Skalja, arhiv DL)

Črnomaljska Kolpa se bo 19. februarja pomerila z novomeško Krko. (Foto: Anže Skalja, arhiv DL)

Ljubljana - Košarkarska zveza Slovenije je opravila žreb parov zaključnega turnirja pokala Spar. Glede na to, da je bil žreb delno delegiran - nosilca sta bila Krka in Union Olimpija, večjih presenečenj v četrtfinalu ni. Union Olimpija bo igrala s Slovanom, Krka pa s Kolpo iz Črnomlja. Ostala dva para sta Zlatorog - Šenčur Ggd in Helios Suns - Tajfun.

Zaključni turnir pokala Spar bo v Laškem od 18. do 21. februarja. Naslov branijo košarkarji Krke, ki so lani v Mariboru prvič v zgodovini osvojili to lovoriko. Brez dvoma bo njihov glavni tekmec Union Olimpija, ki bo napadala jubilejni dvajseti naslov v pokalnem tekmovanju.

Žreb, četrtfinale:

- sreda, 18. 2.:

17.30 Union Olimpija - Slovan

20.00 Zlatorog - Šenčur Ggd

- četrtek, 19. 2.:

18.30 Helios Suns - Tajfun

20.45 Kolpa Črnomelj - Krka

Polfinale, petek, 20. februarja:

Helios Suns/Tajfun : Kolpa Črnomelj/Krka (17.45)

Union Olimpija/Slovan : Zlatorog/Šenčur Ggd (20.30 - PRENOS NA TV SLO 2)

Finale: Sobota, 21. februarja, ob 20.00 (PRENOS NA TV SLO 2)

Miro Župevec, direktor KK Krka: "Z žrebom smo lahko zadovoljni in prepričan sem, da v kolikor bomo kompletni in zdravi, osvojitev pokala tudi letos ne bi smela biti težava. Upam, da bodo na prvi tekmi ti mladi igralci, ki so v članski ekipi in za katere smo ocenili, da so boljši in bolj primerni za višjo ligo, to tudi dokazali."

Ivo Vrščaj, predsednik KK Kolpa: "Poleti smo sklenili sodelovanje s Krko, ki nam je posodila nekaj mladih talentiranih igralcev, s katerimi smo presenečenje 2. SKL, saj se nahajamo na četrtem mestu, v domači dvorani pa še nismo izgubili nobene tekme. Dvoboj Kolpe in Krke v četrtrfinalu Pokala Spar, v katerem nimamo kaj izgubiti, bo zagotovo zelo zanimiv, saj se bosta pomerila mladinski trener Krke Vladimir Anzulović proti članskemu Aleksandru Džikiću."

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava