rokomet

Prikolica opreme za kenijske rokometaše

26.1.2015 | 17:00 | I. V.

Franci Miklavčič (desno) in Polona Rožič sta bila zadovoljna nad najdeno opremo v skladišču novomeškega in škocjanskega ženskega rokometnega kluba. (Foto: I. Vidmar) 

Franci Miklavčič (desno) in Polona Rožič sta bila zadovoljna nad najdeno opremo v skladišču novomeškega in škocjanskega ženskega rokometnega kluba. (Foto: I. Vidmar) 

Novo mesto - Desetletja se je v skladišču novomeškega ženskega rokometnega kluba nabirala oprema, ki je dekleta niso več potrebovala, saj so se bodisi zamenjali pokrovitelji, ki so bili zapisani na dresih, in tudi klub je sem ter tja spremenil ime, a je bilo vse to nekomu škoda zavreči. Podobna zgodba se je dogajala tudi z na podstrešju Francija Miklavčiča shranjeno opremo ženskega rokometnega kluba Škocjan, ki se je pred sedmimi leti združil z novomeškim.

Kaže, da je bilo prav, da nekdo vsega tega ni odpeljal na odpad, saj bodo tudi dresi, na katerih so med pokrovitelji zapisani Labod, Novoteks, Pionir, Novoles, Strešnik, Intel servis in še kakšno podjetje, ki živi le še v spominih, kmalu spet v uporabi - v Afriki, v Keniji. Pravijo, da čez sedem let vse prav pride, očitno pa to velja tudi za dvajset in več let.

Ljubljanska rokometna trenerka Polona Rožič, ki je svojo tekmovalno pot končala v dresu Krima, ko se je ta pred leti profesionaliziral, je zadnji dve leti delala na Danskem, kjer je spoznala rokometaša iz Kenije, ki ji je pripovedoval o tem, v kakšnih razmerah trenirajo kenijski rokometaši. "Igrajo še na travi, na prahu in bosi. Predvsem otroci o pravih rokometnih dresih lahko le sanjajo," pravi Rožičeva, ki je pred odhodom na Dansko devet let delala kot pomočnica trenerja kadetov in mladincev Slovana.

Ko je za njene želje zvedel Franci Miklavčič iz novomeškega ženskega rokometnega kluba Krka, ki je tudi predsednik združenja 1. A slovenske ženske rokometne lige, so k sodelovanju povabili vse prvoligaške klube in odziv je bil zelo dober, tako da se je ta čas v skladišču v Ljubljani nabral že prav lep kup opreme. "Naša naslednja naloga je, da to opremo s čim manjšimi stroški spravimo do Kenije oziroma do mladih kenijskih rokometašev, ki jo potrebujejo," pravi Polona Rožič.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava