rokomet

Pričakovano zmagali Celjani

12.2.2015 | 10:40

Foto: I. V., arhiv DL

Foto: I. V., arhiv DL

Ivančna Gorica - Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v 16. krogu 1. NLB Leasing lige v gosteh premagali Sviš Ivančno Gorico s 44:23 (25:9). Celjska zasedba je zmagovito odprla "spomladanski del". Zanjo je bil dvoboj na Dolenjskem tudi generalka pred nedeljskim gostovanjem pri madžarskem Veszpremu v evropski ligi prvakov, kjer pa je po osmih odigranih tekmah že zapravila vse možnosti za napredovanje v osmino finala.

Slovenski prvaki so vse dvome o 16. zmagi v nizu v 1. NLB Leasing ligi razrešili v prvi polovici tekme, ki so ga po sijajnem metu iz igre - iz 28 strelov so dosegli kar 25 golov - zanesljivo dobili z visoko prednostjo 16 golov. Trener Branko Tamše je na tekmi neenakovrednih tekmecev v ogenj poslal vse svoje izbrance, z izjemo obeh vratarjev pa so se prav vsi vpisali med strelce.

V zmagoviti ekipi je bil najbolj učinkovit Rok Žuran s šestimi goli, Blaž Blagotinšek, Šime Ivić, Blaž Janc in David Razgor so jih dosegli po pet. V domači zasedbi je bil strelsko najbolj razpoložen Simon Stopar z osmimi zadetki.

Celjska ekipa bo v prihodnjem krogu v sredo, 18. februarja, gostila Ribnico Riko, zasedba iz Ivančne Gorice pa bo v soboto, 21. februarja, gostovala v Sevnici.

Sviš Ivančna Gorica - Celje Pivovarna Laško 23:44 (9:25)

* Dvorana OŠ, gledalcev 250, sodnika: Klančar in Kočevar (oba Ribnica).

* Sviš Ivančna Gorica: Pekeč, Tekavec 2, Nered, Potokar 2 (2), Marušič 4, Zavodnik 2, S. Stopar 8, Pekolj 2, Košir 1, Kalabić, Slapničar, Marinčič 2, Kristan, G. Stopar, Bučar, Košir.

* Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Skok, Blagotinšek 5, Ivić 5, Žuran 6, Janc 5, Suholežnik 1 (1), Razgor 5, Marguč 2, Malus 1, Poteko 2, Miklavčič 3, Slišković 4, Kodrin 4, Žvižej 1.

* Sedemmetrovke: Sviš Ivančna Gorica 3 (2), Celje Pivovarna Laško 1 (1).

* Izključitve: Sviš Ivančna Gorica 4, Celje Pivovarna Laško 6 minut.

* Rdeč karton: /.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava