ostali športi

Darko Jorgić na MP Češke do treh odličij

15.2.2015 | 13:05 | T. Š.

Darko Jorgić na MP Češke do treh odličij
Darko Jorgić na MP Češke do treh odličij

Mednarodno mladinsko prvenstvo Češke v namiznem tenisu se je za Slovenijo končalo na najboljši možen način, s tretjimi stopničkami. Pri vseh treh kolajnah je imel prste vmes član NTK Krka Novo mesto Darko Jorgić, ki je osvojil celoten komplet odličij.

Mladinski selektor Jože Urh je lahko po koncu tekmovanja v Hodoninu ponosen na svoje varovance, predvsem na Darka Jorgića in Denija Kožula, ki pod njegovim vodstvom trenirata v Namiznoteniškem centru Slovenije, ki je nastanjen v Drgančevju. Turnir na Češkem že vrsto let velja za enega izmed najmočnejših na Stari celini, poleg Nemcev, Rusov, Portugalcev in Romunov, so letos na njem nastopile tudi nekatere Azijske velesile – Japonska, Južna Koreja in Tajpej.

Darko in Deni sta v prvi polovici tekmovalnega sporeda združila moči v konkurenci dvojic in po seriji odmevnih zmag na koncu prišla do zlate kolajne po finalni zmagi nad češko-avstrijsko navezo Tomas Polansky in Andreas Levenko s 3:2 (12-10, 6-11, 11-9, 12-14, 12-10).

V tekmovanju posameznikov je Jorgić opravičil vlogo 3. nosilca in se prebil v polfinale, tam pa je moral priznati premoč končnemu zmagovalcu Cristianu Pletei iz Romunije z 0:4 (-7, -7, -9, -9). Ker turnir na Češkem spada v najvišjo tekmovalno kategorijo Mednarodne namiznoteniške federacije (ITTF) v t.i. ITTF Premium Junior Circuit, najboljši mladinci prejmejo tudi denarno nagrado. Darko se je v domovini vrnil bogatejši za 700 ameriških zelencev.

Srebrno odličje je Jorgić osvojil v ekipnem tekmovanju skupaj s Kožulom in Tomom Šfiligojem. Do finala je bil 16-letnik neporažen, v polfinalu proti Rusiji je svoje nastope na Češkem kronal z zmago nad 5. mladincem Evrope, Konstantinom Chernovom in bil ključni člen naše ekipe za zmago s 3:2. V finalu so mu pošle moči in Japonci so slavili s 3:1.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava