posavje

V Sevnici potrdili letošnji proračun

26.2.2015 | 12:30 | R. Ž.

Foto: R. Ž.

Foto: R. Ž.

Sevnica - Na 5. redni seji so svetniki in svetnice občinskega sveta včeraj kot najpomembnejšo točko potrdili letošnji proračun. Podprli so predlog občinske uprave in združili prvo in drugo obravnavo, potem ko so na prejšnji seji poslušali podrobno predstavitev in dali nekaj predlogov in pobud, ki so jih pripravljalci proračuna skušali upoštevati pri pripravi dokumenta za sprejem.

"Gre za finančno vzdržen, investicijsko naravnan in realno izvršljiv proračun," je ob sprejemu povedal direktor občinske uprave Sevnica Zvone Košmerl.

Tomaž Lisec, svetnik SDS, sicer pa tudi poslanec v DZ, je izrazil bojazen, da bo potrebno okoli 16-milijonski proračun z rebalansi še zniževati predvsem zaradi negotovih usmeritev in potez, ki jih pripravlja država.

Občina Sevnica v letošnjem letu načrtuje dodatno zadolžitev na račun sanacije šolskih objektov v višini 1,2 milijona evrov.

So se pa svetniki in svetnice na seji seznanili tudi z delom medobčinskega inšpektorata in redarstva v preteklem letu. Kot bodočo usmeritev, kateri naj inšpektorat posveča več pozornosti, so vodji Martinu Cerjaku naložili skrb za varstvo okolja, predvsem še večji nadzor nad črnimi odlagališči in ločevanjem odpadkov, pa tudi nad sprehajalci psov, ki morajo za svojimi živalmi čistiti iztrebke in jih imeti med sprehodom na vrvici.

Tudi sevniški občinski svet je dal soglasje k imenovanju Martina Brataniča za direktorja Regionalne razvojne agencije Krško, potrdili pa so še poslovni načrt sevniške komunale.

‹ nazaj

Komentarji (1)

27.2.2015OceniSonce 
Kdo je država? Država smo mi vsi, poslanci pa so izvoljeni od ljudstva in oni so tisti, ki ustvarjajo klimo v državi. Čas bi bil da bi se tega počasi začeli zavedati in ne vsepovprek govorili da je kriva država!!!! Jaz sem kriv?Ja morda, ker živim v SLO a lepo vas prosim za vse ostalo pa nisem saj sem šel na volitve v upanju da bodo tisti ki vodijo politiko države dovolj pametni in da bodo delali v dobrobit državljanov. Ni kriva država (ta je samo aparat) krivi so kratkovidni ljudje. Na žalost.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava