kronika

Gorela podrast in suha trava

2.3.2015 | 07:00 | M. K.

Gorela podrast in suha trava

Sinoči ob 19.03 uri je v Loki pri Zidanem Mostu, občina Sevnica, ob železniški progi, v bližini železniške postaje, gorela podrast. Gasilci PGD Loka pri Zidanem mostu so gorečo podrast na površini 50 x 20 metrov pogasili.

Ob 20.19 je v Križah, občina Brežice, v bližini gasilskega doma zagorela podrast. Posredovali so gasilci PGD Križe in Pohanca, ki so požar na površini enega hektarja omejili in pogasili.

Ob 19.55 je ob železniški progi v Potočni vasi v Novem mestu gorela suha trava na površini okoli 1000 kvadratnih metrov. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Kamence so požar pogasili.

Tudi dimniška požara

Ob 19.43 so v Pijavicah, občina Sevnica, v dimniku stanovanjskega objekta gorele saje. Ob prihodu gasilcev PGD Tržišče na kraj so saje že pogorele. Gasilci so preventivno pregledali dimnik in njegovo okolico ter lastniku do prihoda dimnikarske službe, prepovedali kurjenje.

Ob 13.50 so v Mleščevem, občina Ivančna gorica, v dimniku stanovanjske hiše gorele saje. Posredovali so gasilci PGD Ivančna gorica, ki so požar lokalizirali in pogasili.

Našli mrtvega

Ob 14.46 so gasilci PGE Krško v prisotnosti policije in reševalcev ZD Krško odprli vrata stanovanjske hiše v Ardru pri Raki, v kateri je bila preminula oseba.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava