kronika

"Nisem več zdržala, zato sem ga ovadila"

3.3.2015 | 10:00 | J. A.

Črnomaljsko pokopališče (Foto: arhiv DL)

Črnomaljsko pokopališče (Foto: arhiv DL)

Črnomelj - Ljudje so bili ogorčeni, ko so izvedeli, da naj bi pogrebnik iz Vojne vasi pri Črnomlju pokopaval prazne žare. Spregovorila je njegova nekdanja žena.

»Nisem več zdržala pritiska, zato sem ga ovadila, to sem morala narediti zaradi svoje vesti,« je povedala Rozalija Gršič, ki se je od Boštjana Maleriča ločila leta 2012, a je bila v njegovem pogrebnem podjetju Miklavž Malerič zaposlena do novembra leta 2013. Povedala je, da ve za dva primera, ko so pokopali žari brez pepela pokojnikov.

»Čeprav se po Beli krajini govori tudi o tem, da naj pokojnike hranil v garaži in jih potem več hkrati vozil v Ljubljano, zagotavljam, da to ni res, kajti truplo začne hitro razpadati, in če bi kdo to naredil, bi verjetno zbolela vsa vas.«

Sogovornica je svojega partnerja zaradi nepravilnosti ovadila 24. decembra 2013, a je sprva niso jemali resno. »Prejšnjo jesen se je začela preiskava. Če ne bi bilo osnove, kakor mi očitajo, bi prijavo zavrgli, tako pa vem, da so kriminalisti odkopali nekaj grobov, in vem, da je o tem že seznanjeno tožilstvo,« pravi Gršičeva, ki zavrača očitke, da se želi maščevati nekdanjemu možu in pridobiti posel, kajti po ločitvi je tudi ona odprla podjetje za pogrebno dejavnost.

»Poleg tega imam na železniški postaji v Črnomlju lokal. Nočem škoditi Boštjanu, gre za to, da so se dogajale nesprejemljive stvari.«

Iz okrožnega državnega tožilstva v Novem mestu so sporočili, da obravnavajo kazensko ovadbo zaradi več kaznivih dejanj skrunitev trupla in dveh kaznivih dejanj oviranja pogreba in skrunitve groba v Beli krajini.

Več v novi številki Dolenjskega lista.

‹ nazaj

Komentarji (2)

6.3.2015Ocenirori 
ni vredno komentirati,sej vemo kdo je vsega tu kriv,kdo rad zgago dela sam sebi.....
6.3.2015Ocenijana 
Mislim, da bi tudi v LJ ugotovili kdaj so pokojni umrli. Če je pripeljal več trupel obenem bi bili na Žalah v krematoriju pozorni na to. Škoda da taki in podobni dohodki pretresajo Belo krajino in o tem pišejo časopisi. V kolikor pa se je res to dogajalo je to za družine v žalosti nesprejemljivo in obsojanja vredno do osebe, ki je to delala.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava