mladi dopisnik

Šolski ples: Gremo v osemdeseta!

5.3.2015 | 14:30 | Neja Iskra in Eleonora Vidic, 9. a, novinarski krožek

Rekordno število - stopnice se bile premajhne za vse učence.

Rekordno število - stopnice se bile premajhne za vse učence.

Kočevje - Osnovna šola Ob Rinži iz Kočevja ima že večletno tradicijo prirejanja šolskih plesov.

19. februarja so učenci 9. a in 9. b razreda priredili ples na temo »Back to the 80's«, ki je potekal od 18. do 21. ure. Plesa so se udeležili učenci 7., 8. in 9. razredov. Na plesu so bili učenci oblečeni v »odbita« oblačila v stilu osemdesetih, ki si jih nikoli prej niso upali obleči. Temu primerna je bila tudi glasba iz tistih časov. Za okrepčilo so na plesu ponujali prigrizke in pijačo – cockto in cedevito, ki sta bili značilni za tista leta. Zahvaljujemo se podjetju Droga Kolinska, ki nam je podarila sto stekleničk cockte.

Na začetku plesa so učenci zbirali pogum, a po nekaj minutah so plesalci napolnili plesišče v šolski avli. Z disko kroglo in ostalimi okraski so učenci 9. razredov pričarali pravo disko vzdušje, značilno za osemdeseta leta. Učenci so z veseljem plesali na največje hite osemdesetih. Večer sta popestrili dve zanimivi igri: razredni twister in ples s časopisnim papirjem v parih. Pri twisterju so zmagali učenci 8. razredov, pri plesu s časopisnim papirjem pa sta zmagala Vid in Nejc.

Zadnje minute plesa so učenci kar se da izkoristili, saj je bil to zadnji ples v tem šolskem letu. Ob koncu so se vsi veseli in predvsem utrujeni odpravili domov. Nekateri učenci 9. razredov, ki so se posebej potrudili pri pripravi plesa, pa so za nagrado lahko prespali kar v šoli.

Ples je bil nepozaben!

‹ nazaj

Galerija (3)

Medrazredno tekmovanje v twisterju.
Učenci so na plesu pobegnili v osemdeseta.
Rekordno število - stopnice se bile premajhne za vse učence.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava