kolesarstvo

Kump najboljši Adriin kolesar

14.3.2015 | 09:00 | J. A., foto: Mario Steihl

Kump najboljši Adriin kolesar

Labin je ponovno upravičil sloves enega najtežjih in najbolj zanimivih zaključkov kolesarske dirke daleč naokoli. Tokrat je bil najboljši Rus Sergei Nikolaev, ki mu zmage ni preprečila niti mačka, ki mu je prekrižala pot le 10 m pred ciljem. Rus se je kljub nepredvidenemu srečanju uspelo obdržati na kolesu, mački je ostalo le še šest življenj.

Prva etapa na dirki Istrska Pomlad je postregla s pravimi boji. Trener Adrie Mobil Boštjan Mervar se je odločil, da že na polovici dirke napade z enim od svojih najboljših mož. V beg je poslal vsestranskega Primoža Rogliča, ki se je z osmim mestom izkazal na uvodnem prologu. V ospredju se je formiral beg devetih kolesarjev z omenjenim Rogličem na čelu. Roglič je zmagal leteči cilj in dobil 3 sekunde bonifikacije in je virtualno postal novi vodilni na dirki. Ubežniki so si privozili tri minute prednosti, kar pa ni zadostovalo, da bi prišli v cilj pred skupino.

Kot vsa leta do sedaj, je zmagovalca odločil sprint glavnine v katerem je bil najboljši Rus Sergei Nikolaev in prevzel skupno vodstvo. Najboljši Adriin kolesar je bil ponovno Marko Kump, tokrat na petem mestu, v skupni razvrstitvi se je prebil na četrto, so sporočili iz novomeškega kluba.

Nekaj časa v virtualni rumeni majici Primož Roglič je po dirki dejal: »Mislim, da sem z etapo danes lahko zadovoljen. Bil sem v begu, pobral leteči cilj... Prišli žal nismo prav do cilja, a ni veliko manjkalo. Na koncu sem plačal davek in sem v zadnji klanec "shodil". Jutri pa se borba nadaljuje in bomo videli kako se bo razpletlo...«

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava