kronika

Vzrok nesreče pri Kočevskih Poljanah nepravilno prehitevanje

26.3.2015 | 09:45 | M. M.

ilustrativna slika (Foto: arhiv DL)

ilustrativna slika (Foto: arhiv DL)

Poročali smo o hudi prometni nesreči, ki se je včeraj zgodaj zjutraj zgodila na regionalni cesti Dolenjske Toplice – Črnomelj pri Kočevskih Poljanah. Kot danes pojasnjujejo s PU Novo mesto, so policisti ugotovili, da je 23-letni voznik avtomobila zaradi nepravilnega prehitevanja čelno trčil v avtomobil, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 35-letni voznik. Poškodovana voznika in potnico v vozilu 23-letnega voznika so reševalci odpeljali v bolnišnico.

Obe voznici v bolnišnico

Metliški policisti so bili včeraj okoli 6.30 obveščeni o prometni nesreči na cesti med Radovico in Metliko. Ugotovili so, da je 37-letna voznica avtomobila pri Radovici z vozilom zapeljala na bankino, sunkovito zavila levo in trčila v avtomobil 38-letne voznice. Poškodovani udeleženki prometne nesreče so reševalci odpeljali v bolnišnico.

Zapeljal s ceste

Med krajema Rovišče in Zavratec na območju Sevnice se je prometna nesreča zgodila tudi danes zjutraj, okoli 5. ure. Po prvih ugotovitvah policistov je 22-letni voznik avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in zapeljal s ceste. Hudo poškodovanega so reševalci odpeljali v novomeško bolnišnico.

Vozil pijan

Brežiški policisti so sinoči okoli 22. ure v Šentlenartu ustavili 48-letnega voznika avtomobila in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti ponudili alkotest. Kršitelja, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,82 miligrama alkohola, so odpeljali v prostore za pridržanje. O vožnji pod vplivom alkohola bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Nasilnež se ni pomiril niti ob prihodu policistov

Črnomaljske policiste so včeraj nekaj po 17. uri klicali na pomoč iz okolice Črnomlja, kjer naj bi moški, ki je bil pijan, pretepel svojo partnerko. Takoj so odšli na kraj in ugotovili, da je 37-letni nasilnež pretepel svojo zunajzakonsko partnerko, jo poškodoval in jo preganjal iz skupnega bivališča. Nasilnež je kasneje udaril in poškodoval tudi njenega sorodnika. Policisti so mu odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev so mu izdali plačilni nalog in mu izrekli ukrep prepovedi približevanja žrtvi zaradi razlogov za sum, da bo ogrozil njeno življenje, osebno varnost in svobodo. Ovadili ga bodo na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini.

Razbil steklo na vratih hiše

Novomeški varuhi reda so sinoči nekaj pred 20. uro, posredovali zaradi kršitve javnega reda in miru v okolici Novega mesta. Ugotovili so, da je 20-letni nasilnež, ki je bil prav tako pijan, razbil steklo na vhodnih vratih stanovanjske hiše. Kršitelj se tudi po prihodu policistov ni pomiril in ni upošteval njihovih ukazov, zato so mu odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev mu bodo izdali plačilni nalog.

Huda nesreča v gozdu

Sevniški policisti so bili včeraj dopoldan obveščeni o nesreči pri delu v gozdu pri kraju Podgorje ob Sevnični. Zbrali so obvestila in ugotovili, da je 65-letni moški v gozdu vzvratno vozil traktor s prikolico. 63-letni ženski, ki je stala na prikolici, je zdrsnilo in je padla na tla, kjer jo je zadelo kolo prikolice. Hudo poškodbo noge so ji oskrbeli v celjski bolnišnici. Policisti bodo o ugotovitvah s poročilom seznanili pristojno tožilstvo.

Kradli gorivo...

Na parkirnem prostoru v Kanižarici je v noči na torek nekdo iz rezervoarja tovornega vozila iztočil okoli 150 litrov goriva. Na delovišču v Gorici pri Raztezu pa je neznanec v noči na sredo vlomil v rezervoar delovnega stroja in iztočil okoli 80 litrov goriva.

... in sadike

Krški policisti so bili obveščeni, da so neznanci v zadnjem mesecu dni v Straži pri Raki iz drevesnice odnesli večjo količino sadik grmovnic in dreves. Povzročili so za okoli 1000 evrov škode.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava