posavje

Seja sevniškega občinskega sveta dolga, a brez posebnosti

26.3.2015 | 13:30 | R. Ž.

Foto: R. Ž.

Foto: R. Ž.

Sevnica - Včerajšnja, skoraj štiri ure dolga redna seja občinskega sveta v Sevnici ni prinesla kakšnih presenečenj, saj so svetniki in svetnice izglasovali vse sklepe, ki jih je predlagala občinska uprava. So se pa z različnimi vprašanji in razpravami zadržali predvsem pri točkah, kjer so poslušali poročila o delu različnih služb.

Tako je bilo predvsem pri poročilu o lanskem delu in poslovanju javnega zavoda KŠTM. Kljub temu, da je ta v primerjavi z letom 2013 povečal lastni tržni delež, je bilo vseeno slišati kritike na račun prijavljanja na različne razpise in pridobivanja tovrstnih sredstev. Direktorica zavoda Mojca Pernovšek je pojasnila, da je bilo lani na ravni države pri razpisih "sušno leto", kljub temu so bili uspešni na treh, na rezultate dveh pa še čakajo. Po mnenju svetnikov naj bi zavod tudi premalo sodeloval z različnimi sevniškimi društvi, tako so med drugim sprejeli sklep, da se morajo zaposleni na KŠTM udeleževati občnih zborov društev.

Sicer imajo na KŠTM težave tudi z dolžniki. Med največjimi so nekdanja najemnika gostinskih lokalov Dile na letnem kopališču in Grajske kavarne, pa tudi nogometni in rokometni klub. Oba gostinska lokala sta trenutno zaprta, KŠTM pa išče nove najemnike.

Manj kritik je bilo na račun dela sevniške komunale, ki da dela dobro in gospodarno. Vsaj tako so na podlagi poročila menili člani in članice občinskega sveta, ki so sklepali tudi o razdelitvi dobrih 78 tisoč evrov bilančnega dobička med letoma 2007 in 2014.

Med pomembnejšimi točkami je bil tudi sprejem zaključnega računa lanskega proračuna . Ob tem so ugotavljali, da imajo nekatere krajevne skupnosti ob koncu leta na računih veliko neporabljenih sredstev, zato bo župan na srečanju s predsedniki teh skupnosti izpostavil vprašanje, zakaj nekatere porabijo ves denar, druge pa ne.

‹ nazaj

Galerija (5)

SOTOSEK VOJKO, INFRA
SRECKO OCVIRK, ZVONE KOSMERL
STRLEKAR ROMAN
SVETNIKI 2
SVETNIKI

Komentarji (3)

26.3.2015Ocenihugo 
ob tako dragih storitvah je pa komunala lahko poslovala dobro,saj kradejo občanom iz žepov -uradno z položnicami
26.3.2015OceniAb uno disce omnes 
Komunala in seveda sveti "zakon" zahtevata ločevanje odpadkov za vsa gospodinjstva, medtem ko Občina ne poskrbi za sorazmerno pokritost z zbirališči. Zato ima veliko gospodinjstev poleg "nemških" zneskov na položnicah skoraj 1 km do najbližjih kontejnerjev, da o "mineralno " bogati pitni vodi ne govorim. Pipe so po enem mesecu skoraj take kot so v risanki The Flintstones. Če prekuhavaš vodo imaš posodo po dveh prekuhavanjih od znotraj "emajlirano" s pristnim mineralnim vodnim kamnom....in to je všteto v znesku položnice. Ne vem kam to pelje...vem samo da nas boste vrli izbranci volilnega telesa kmalu pripeljali v obdobje ko bo liter vode dražji od litra nafte, zato vam sporočam, da nas vsi skupaj lahko kušnete na našo veliko belo davkoplačevalsko rit. Pa ne mi strank omenjat..češ mi ne ..oni so... ker ste vsi isti. Ko vam psička v zadnjico skače ste vsi iz iste stranke ,DEjMOkRAsTI ferdamani.
4.4.2015Ocenibob 
pa sem zvedel nekaj novega. tudi sanjalo se mi ni, da imamo v Sevnici nogometni klub. Bi šel na kakšno tekmo, pa ne vem, kje je štadion. In kje za boga trenirajo, a v grajskem parku? Samo nakladanje in mazanje oči.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava