posavje

Občinski svet potrdil začasno financiranje občine

27.3.2015 | 14:00 | M. L.

Z leve: predstavnik Kostaka Jože Leskovar, Stanislav Rostohar, občinski svetovalec za gospodarsko infrastrukturo, urejanje prostora in varstvo okolja, Judita Lajkovič, direktorica občinske uprave, in župan Ladko Petretič. (Foto: M. L.)

Z leve: predstavnik Kostaka Jože Leskovar, Stanislav Rostohar, občinski svetovalec za gospodarsko infrastrukturo, urejanje prostora in varstvo okolja, Judita Lajkovič, direktorica občinske uprave, in župan Ladko Petretič. (Foto: M. L.)

Sejo so spremljali tudi občani. (Foto: M. L.)

Sejo so spremljali tudi občani. (Foto: M. L.)

Bojan Božič. Foto: M. L.)

Bojan Božič. Foto: M. L.)

Kostanjevica na Krki - Kostanjeviški občinski svet je na včerajšnji seji med drugim razpravljal in sklepal o parkirišču z avtobusnim postajališčem pri zdravstvenem domu in pri tem potrdil t.i. dokument identifikacije investicijskega programa. O tej temi so obširno razpravljali že pri sprejemanju dnevnega reda. Jožica Lešnjak je takrat namreč predlagala umik te točke. Kot je rekla, bi morala občina pred sprejetjem tega dokumenta zagotoviti prometno varnost v celotnem mestu in pri tem zagotoviti tudi varno pot v šolo.

Lešnjakova je prebrala tudi pismo Antona Bizjaka, v katerem avtor predlaga gradnjo parkirišča v drugem delu mesta, pri pokopališču.

Sicer pa bi morali celoten načrt gradnje parkirišča in avtobusnega postajališča pred sprejetjem predstaviti občanom, kot sta menili Jožica Lešnjak in Melita Skušek. Anton Zagorc je opozoril zlasti na poplavno ogroženost območja, predvidenega za gradnjo parkirišča.

Predstavnik občine Stanislav Rostohar je v odzivu na kritike dejal, da je občina pridobila pred dnevi gradbeno dovoljenje za parkirišče s postajališčem. Očitke, da načrtovano gradnjo avtobusnega postajališča v Kostanjevici ljudje poznajo premalo, je zavrnil s pojasnilom, da so lokacijo parkirišča pri zdravstvenem domu obdelovali v dveh dosedanjih postopkih v prostorskem načrtovanju in da so na tej podlagi začeli pripravljati to gradnjo že leta 2012.

Svetniki so se tudi seznanili s Kostakovim poročilom o lanskem poslovanju gospodarskih javnih služb – torej poteku in stroških oskrbe z vodo, odvajanja odplak, vzdrževanja cest in pokopaliških storitev v občini in potrdili letošnji načrt delovanja. Predstavnik Kostaka je obljubil znižanje stroškov uporabe poslovilne vežice na kostanjeviškem pokopališču. Anton Zagorc je v razpravi močno zaostril vprašanje, koliko Kostakove storitve v Kostanjevici podraži vključevanje posrednikov v posel.

Svetniki so izglasovali sklep o začasnem financiranju občine Kostanjevica na Krki od aprila do junija 2015. Sklep občina potrebuje, ker občinski svet še ni sprejel letošnjega občinskega proračuna.

Občinski svet se je med drugim tudi seznanil z dveletnim regijskim načrtom socialnega varstva, katerega povzetek je predstavila Marina Novak Rabzelj, direktorica centra za socialno delo Krško, ustanove, ki je regijski koordinator socialnega varstva. Svetniki so tudi podprli prihodnji 15-letni načrt javnega zavoda Galerija Božidar Jakac, ki ga je predstavil v. d. direktorja galerije Bojan Božič.

‹ nazaj

Galerija (6)

seja kostanj (1)
seja kostanj (10)
seja kostanj (3)
seja kostanj (5)
seja kostanj (6)
seja kostanj (8)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava