kronika

Pogorel je kozolec; težave delal tudi močan veter

1.4.2015 | 07:10 | M. K.

Pogorel je kozolec; težave delal tudi močan veter

Na Imenjah, občina Šentjernej, so gasilci PGD Dolenja Stara vas včeraj nekaj pred 16. uro gasili požar na kozolcu. Kozolec velikosti 10 krat 6 metrov je pogorel v celoti, v njem pa so zgorele še štiri bale sena, trosilec gnoja in deske. Vzrok in višina škode še nista znana.

Ob 15.08 so posredovali gasilci PGD Gabrje v Gabrju pri Dobovi, občina Brežice, kjer je zagorel čebelnjak. Gasilci so pogasili dva panja, ogrodje in streho.

Ob 19.45 je bilo opaziti ogenj v naselju Sotelsko, občina Krško. Ob prihodu gasilcev Poklicne gasilske enote Krško je bilo ugotovljeno, da gre za nadzorovano kurjenje v naravi. Gasilci so kraj zavarovali in pregledali okolico.

Ob 20.31 je v naselju Kerinov Grm, občina Krško, prišlo do požara v naravi. Gasilci PGE Krško so dva travnika, v skupni izmeri okoli pol hektarja, pogasili. Obveščene so bile pristojne službe.

Ob 16.28 so gasilci PGD Šalka vas ob cesti Klinja vas–Trata, občina Kočevje, pogasili okoli 200 kvadratnih metrov goreče trave.

Ob 22.03 je ob Rudniškem jezeru v naselju Šalka vas, občina Kočevje, gorela trava in bičevje. Posredovali so gasilci PGD Šalka vas, ki so požar pogasili in preventivno pregledali okolico.

Vetrolom

Ob 13.56 je v Resslovi ulici v Novem mestu veter na starejši hiši odtrgal okensko krilo. Gasilci GRC Novo mesto so zaradi nevarnosti padajočih predmetov in ogrožanja pešcev z objekta odstranili tri okenska krila.

Ob 15.37 je v ulici Pod Gradom v Trebnjem veter razkril del strehe starejšega zapuščenega objekta. Gasilci PGD Trebnje so del pločevine na ostrešju pritrdili in nevarni viseči del odstranili.

Ob 16.56 je v Rodinah pri Trebnjem močan veter podrl drevo na lokalno cesto med Dolenjo Nemško vasjo in Gomilo. Dežurni delavci Komunale Trebnje so drevo razžagali in odstranili.

Ob 16.23 so s ceste Ulaka–Velika Slevica, občina Velike Lašče, gasilci PGD Velike Lašče odstranili dve podrti smreki.

Poškodoval se je v gozdu

Včeraj ob 13.22 se je v bližini naselja Podgozd, občina Žužemberk, v gozdu pri spravilu lesa poškodoval krajan. Poškodovanega so reševalci nujne medicinske pomoči ZD Novo mesto oskrbeli in prepeljali na zdravljenje v novomeško bolnišnico.

Z avtom na streho

Ob 9.11 se je na višnjegorskem klancu na avtocesti Novo mesto–Ljubljana osebno vozilo prevrnilo na streho. Posredovali so gasilci GB Ljubljana in PGD Stična, ki so zavarovali mesto nesreče, postavili avto na kolesa, odklopili akumulator in z vpojnimi sredstvi posuli iztekle motorne tekočine.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava