kultura

Prevzetnost in pristranost: prizorišče Dvojega - 40. premiera APT

2.4.2015 | 08:20 | I. V.

Pod prvo letošnjo premiero Anton Podbevšek  Teatra je kot režiser in s konceptom za eksperimentalno oblikovano  predstavo podpisan ravnatelj Matjaž Berger. (Foto: I. Vidmar)

Pod prvo letošnjo premiero Anton Podbevšek Teatra je kot režiser in s konceptom za eksperimentalno oblikovano predstavo podpisan ravnatelj Matjaž Berger. (Foto: I. Vidmar)

Foto: B. Peterlin

Foto: B. Peterlin

Novo mesto - Drevi ob 20. uri bo v novomeškem Anton Podbevšek Teatru (APT) s predstavo Prevzetnost in pristranost: prizorišče Dvojega že štirideseta premiera. Pod konceptom in režijo predstave je podpisan ravnatelj novomeškega gledališča Matjaž Berger, ki si je za izhodišče svoje zgodbe izbral besedila ene največjih angleških pisateljic Jane Austen (1775–1817), najbolj znane po romanu Prevzetnost in pristranost, in francoskega filozofa Alaina Badiouja.

Kot so o predstavi zapisali v APT, bo Prevzetnost in pristranost: prizorišče Dvojega uprizorjena kot sinteza postdramskega poskusa in filozofske prečnice, v kateri uprizoritvena umetnost ljubezen izumlja na drugačen način trajanja, kjer sta napačni prvi stavi – prevzetnost in pristranost – na koncu poiskani in prevedeni skozi mišljenino obrata – ljubite tisto, česar nikoli ne boste videli dvakrat.

Prevzetnost in pristranost: prizorišče Dvojega je eksperimentalno zasnovana predstava, v kateri to sezono sodeluje najštevilčnejši ansambel z več novomeškimi ustvarjalci, na čelu s plesalko in koreografinjo Jano Menger, Leticio Slapnik Yebuah in Brankom Jordanom, poleg omenjenih pa so v igralski zasedbi še Petra Govc, Sabina Kogovšek, Maruša Majer, Ula Furlan, Nadiya Bychkova, Mojca Zlobko Vajgl, Mateja Rebolj, Saša Pavlin Stošić, Pavle Ravnohrib, Janez Hočevar – Rifle, Akira Hasegawa, Joseph Nzobandora – Jose, Miha Vodičar, Voranc Boh.

Premiera predstave Prevzetnost in pristranost: prizorišče Dvojega bo danes, ponovitve pa so na sporedu 5., 6., 7., 8. in 12. aprila ob 20. uri.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava