dolenjska

Napovedujejo kulinarični in vinarski presežek

8.4.2015 | 18:00 | J. Sinur

Pod šentrupertskimi kozolci bodo junija gostili najodličnejše mednarodne kulinarične mojstre v prepletu z vrhunskimi vini, dogodek pa bodo začinili z zabavnim programom. (Foto: J. S.)

Pod šentrupertskimi kozolci bodo junija gostili najodličnejše mednarodne kulinarične mojstre v prepletu z vrhunskimi vini, dogodek pa bodo začinili z zabavnim programom. (Foto: J. S.)

Šentrupert - Šentrupertska Dežela kozolcev bo postala edinstvena lokacija za vse, ki uživajo v okušanju vrhunske kulinarike in odličnih vin. V njej bodo namreč 20. junija gostili kulinarično-zabavni festival Izbor, ki bo prvič pri nas na enem mestu predstavil najodličnejše mednarodne kulinarične mojstre v prepletu z vrhunskimi vini in atraktivnim glasbeno-zabavnim programom.

Kulinarično zabavnega izziva sta se lotila organizator različnih odmevnih prireditev Franci Kek in vrhunski gostinec Tomaž Kavčič. »Uživam v organizaciji prireditev za dobro počutje vseh udeležencev. Med letoma 1997 in 2013 sem organiziral festival za mlade, ki je bil pred leti največji tovrstni dogodek na področju Balkana. S svojimi petdesetimi leti sem se odločil izpeljati letom primernejši festival vrhunske hrane, vin, glasbe, zabave in udobja,« pravi Kek.

Kot pripoveduje, sta si ženo ogledovala Deželo kozolcev in začela tuhtati, kaj bi bilo mogoče v njej organizirati. Zamislila sta si koncept kulinarično-zabavne prireditve in ga predstavila županu Rupertu Goletu, po njegovi pozitivni reakciji pa še priznanemu kuharskemu mojstru z Dvorca Zemono Tomažu Kavčiču.

Franci Kek se je tokrat lotil priprave festivala vrhunske hrane, vin, glasbe, zabave in udobja. (Foto: osebni arhiv)

Franci Kek se je tokrat lotil priprave festivala vrhunske hrane, vin, glasbe, zabave in udobja. (Foto: osebni arhiv)

»Glede na projekte, ki si jih že realiziral, bi bilo škoda delati nekaj, kar ne bi bilo največji in najkakovostnejši tovrstni dogodek v regiji. V tem primeru želim biti zraven,« se Kek spominja Kavčičevega odgovora. In odločitev je padla. Kavčič je izbral še ime – Izbor. »Festival bo izbor vrhunskih kulinaričnih in vinarskih presežkov,« pojasnjuje Kek in dodaja, da bosta pomemben člen pri organizaciji tudi tukajšnja priznana gostinca Frelih in Javornik.

Na enodnevnem kulinarično-glasbenem festivalu se bo skupaj predstavilo 20 izbranih kuharskih mojstrov in 40 vrhunskih vinarjev širše regije Alpe-Adria. Poleg kuharskih mojstrov z Michelinovimi zvezdicami iz Italije bodo sodelovali tudi priznani slovenski mojstri, poleg omenjenega Kavčiča denimo Ana Roš iz Hiše Franko, in najboljši slovenski vinarji, kot so Movia, Edi Simčič, Marjan Simčič in drugi.

»Mnoge kuharske mojstre iz Slovenije in tujine, s katerimi sem se imel priložnost srečevati v zadnjih letih, sem želel pripeljati na prijeten dogodek, kjer bodo s pestrim izborom zadovoljni še tako zahtevni gurmani. Prepričan sem, da bomo ponudili sproščen in družaben, a kljub temu vrhunski eno-gastronomski dogodek,« je edinstvenost Gourmet & fun festivala Izbor povzel Tomaž Kavčič.

Ne le vrhunske specialitete in vina, obiskovalci se bodo lahko zabavali tudi ob izbranih tujih in domačih glasbenikih. »Glasba bo primerna dogodku, umirjena, z občasnimi atraktivnimi, manj umirjenimi vložki,« napoveduje Kek. »Eden izmed kozolcev bo namenjen sproščanju in poležavanju. V njem bo kavarnica, slaščičarna …,« dodaja in obljublja tudi druga zabavna presenečenja.

Ker želijo obiskovalcem zagotoviti ustrezno udobje, jih bodo na izbrani festival sprejeli le dva tisoč, z vstopnicami bodo imeli na voljo neomejeno pokušino vin in hrane. »Pričakujemo odzive, ki nas bodo vodili v tradicionalno prirejanje našega novega praznika kulinarike, vinarstva, glasbe in zabave,« je ob koncu še prepričan Kek.

Članek je bil objavljen v 12. številki Dolenjskega lista z dne 26. marec 2015.

‹ nazaj

Komentarji (3)

8.4.2015Ocenivejar 
ah dah al pa če ne.... kaj pa rock Atučc na bazenih in ostale vragolije ..............
8.4.2015Ocenitinccek 
odlično, pohvale za nekaj takšnega, kar že dolgo poznajo primorci in tudi tržijo s takimi dogodki. se vidimo.
9.4.2015Ocenitaja 
Ja, fina stvar in super prostor za uživanje, samo da ne bo karta predraga, da bo dostopno vsem ljudem, ne samo tistim, ki že itak vedno dobro jedo.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava