kolesarstvo

Prva zmaga (mlademu začetniku) Boštjanu Murnu

13.4.2015 | 14:45 | M. M.

Foto: Goran Badovinac, spletna stran KK Adria Mobil

Foto: Goran Badovinac, spletna stran KK Adria Mobil

Novo mesto - Kolesarji Adrie Mobil so včeraj nastopili na Ptuju na tradicionalni dirki Pokal Poli, ki je štela za slovenski pokal. Novomeški kolesarji so nastopili v vseh treh kategorijah dečkov ter v kategoriji mlajši in starejši mladinci. V petih dirkah so osvojili tri zmage, med katerimi je najbolj odmevala zmaga Boštjana Murna, ki je na svoji drugi dirki v karieri prvič zmagal.

Najprej so nastopili dečki C. Na 8,5 km dolgi progi je zmagal Jaka Špoljar, ki je v cilj prišel sam 19 sekund pred glavnino. Aljaž Colnar in Gal Glivar sta bila najboljša pri dečkih B in slavila dvojno zmago. Za največje presenečenje dneva je poskrbel Boštjan Murn, ki je začel trenirati kolesarstvo šele letošnjo zimo. Zmagal je na svoji drugi dirki v kratki karieri. Po dirki je dejal: »Zmage nisem pričakoval. Napadel sem zadnji krog, ko smo se spuščali proti Ptuju. Kar nisem mogel verjeti, da sem sam spredaj. Noge so me že močno pekle, a dejal sem si, da moram izkoristiti to priložnost. Pri dečkih A imamo dobro ekipo in veliko nas je, ki lahko zmagamo, zato se zahvaljujem ekipi za ponujeno priložnost in upam, da bomo tako složno tekmovali tudi na naslednjih dirkah«. Uspeh Murna je z drugim mestom dopolnil Jan Bevc.

Na Ptuju so bili uspešni tudi mlajši mladinci, predvsem Martin Colnar, ki je bil drugi, še dodajajo iz novomeškega kluba. Zmagal je Nik Čemažar (Sava Kranj). Med starejšimi mladinci je bil najboljši Fran Majoli na 19 mestu. Adria Mobil je nastopila v okrnjeni postavi, saj je nekaj kolesarjev nastopilo za slovensko reprezentanco na dirki Paris - Roubaix.

Rezultati in več fotografij je na voljo na spletni strani kluba.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava