dolenjska

Kri je daroval tudi Jože Colarič

14.4.2015 | 12:00 | M. M., foto: Krka

Na krvodajalski stol je sedel tudi prvi mož Krke Jože Colarič.

Na krvodajalski stol je sedel tudi prvi mož Krke Jože Colarič.

Priprava paketov pomoči za Karitasove uporabnike.

Priprava paketov pomoči za Karitasove uporabnike.

Novo mesto - Kot so napovedali, je ta teden stekel, sicer že četrti Krkin Teden humanitarnosti in prostovoljstva, ki ga bodo v soboto zaključili z dnevom odprtih vrat. »Že prvi dan so potekale različne humanitarne dejavnosti. Krkaši smo v Novem mestu, Krškem in Ljutomeru darovali kri. Na novomeškem Karitasu so Krkini prostovoljci pripravili več kot 400 živilskih paketov iz 3.525 kilogramov živil, pomagali pa so tudi na Rdečem križu v Ljubljani,« so sporočili iz podjetja.

Včeraj je med drugim steklo tudi zbiranje oblačil in drugih potrebščin za Rdeči križ in Karitas ter hrane za živali za slovenska zavetišča, ki jih bodo na različnih lokacijah Krke in Term Krka po Sloveniji zbirali vse do petka.

»S planetarijem smo danes razveseljevali otroke s posebnimi potrebami, ki obiskujejo Osnovno šolo Dragotin Kette v Novem mestu, kjer so se spoznavali z vesoljem in planeti. Za varovance Centra za usposabljanje, vzgojo in izobraževanje Janeza Levca pa smo pripravili delavnico z naslovom Skupno pisanje knjige,« še dodajajo krkaši. Kot smo poročali, je sicer v imenu podjetja generalni direktor in predsednik uprave Jože Colarič direktorici novomeške bolnišnice Miri Retelj včeraj uradno predal drago kirurško napravo. Kot razkriva galerija fotografij, pa je poleg številnih krkašev tudi prvi mož podjetja daroval kri.

Številni Krkini prostovoljci so se sicer odločili pomagati starejšim, zato bodo letos v tem tednu obiskali kar 31 domov (lani 22). Včeraj so bili v Trebnjem in Logatcu, v prihodnjih dneh sledijo ostali domovi starejših. »Pomagali jim bomo pri rednih dnevnih opravilih, kot so pomoč pri hranjenju, sprehodi, branje, delavnice pomnjenja in druge aktivnosti, zato da bi bil njihov vsakdan še bolj prijeten. Ponekod pa jim bomo pripravili tudi kulturni program,« so še navedli v sporočilu za javnost.

‹ nazaj

Galerija (9)

Za varovance Centra za usposabljanje, vzgojo in izobraževanje Janeza Levca so pripravili delavnico.
Pomagali so v Domu starejših občanov Trebnje.
Krkaši med pakiranjem paketov pomoči v Karitas
Krkaši med pakiranjem paketov pomoči v Karitas
V tednu humanosti bodo številni darovali kri...
... nekatero so to storili že včeraj....
... med njimi je bil tudi prvi mož Krka Jože Colarič.
Pomoč v RK Ljubljana.
Ves teden bodo zbirali oblačila ipd.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava