gospodarstvo

POP TV: Kovinar Kočevje vložil tri odškodninske zahtevke

21.4.2015 | 08:15 | STA, M. M.

Direktor kočevske družbe Kovinar Alojz Ivančič (na levi) ob predaji defibrilatorja ZD Kočevje pred nekaj leti. (Foto: M. L.-S., arhiv DL)

Direktor kočevske družbe Kovinar Alojz Ivančič (na levi) ob predaji defibrilatorja ZD Kočevje pred nekaj leti. (Foto: M. L.-S., arhiv DL)

Ljubljana - Izvajalec obnove vodovoda na Onkološkem inštitutu Ljubljana Kovinar Kočevje je po poročanju POP TV na ministrstvo za zdravje vložil tri odškodninske zahtevke v skupni vrednosti 900.000 evrov. Za to so se odločili, ker so jim zaradi večkratne zaustavitve del narasli stroški, je poročala televizija.

Z ministrstva za zdravje so sporočili, da zahtevke še preučujejo. Ko jih bodo preučili, se bodo lahko opredelili do zadeve, je poročala POP TV. Na ministrstvu so zagotovili, da ti dogodki ne bodo vplivali na potek sanacije. Ta naj bi bila zaključena do konca marca 2016, kar je leto in pol kasneje, kot je predvideval prvotni načrt.

Obnova približno 15 kilometrov dolgega vodovoda se je sicer začela maja lani. Onkološki inštitut se s težavami, povezanimi z vodovodom, srečuje vse od selitve v novo stavbo leta 2007. V vodi je bila večkrat prisotna legionela, leta 2009 pa so v njej odkrili tudi povečano prisotnost železa in cinka.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava