dolenjska

Klemenčič ne bo več svetnik

28.4.2015 | 14:00 | B. B.

Gregor Klemenčič (Foto: B. B., arhiv DL)

Gregor Klemenčič (Foto: B. B., arhiv DL)

Novo mesto - Novomeški občinski svetnik Gregor Klemenčič (SDS) je kolege v občinskem svetu obvestil, da bo odstopil s položaja svetnika. Klemenčič je bil pred časom imenovan za direktorja Komunale Novo mesto, župan Macedoni pa ga je že takrat pozval, naj zaradi konflikta interesov razmisli o svoji funkciji svetnika.

Direktorsko mesto v javnem podjetju sicer ni nezdružljivo s funkcijo svetnika, se pa tak svetnik v resnici pogosto znajde v konfliktu interesov - npr. pri potrjevanju poslovnega plana, kjer kot svetnik potrjuje dokument, ki ga je pripravil kot direktor tega podjetja.

Klemenčič, ki je tudi predsednik KS Mestne njive, je ob napovedi odstopa dejal, da upa, da bo njegovemu zgledu sledil še kak svetnik. Pojasnil je še, da je z odstopom počakal, da je od volitev v občinski svet minilo šest mesecev, saj bi, če bi funkcijo zapustil prej, za izpraznjeni sedež morali razpisati nadomestne volitve. V svetu ga bo tako predvidoma nasledil Peter Kostrevc, ki je na listi SDS kandidiral na petem mestu.

‹ nazaj

Komentarji (9)

28.4.2015—   (1) (1)OceniLojze 
Evo, sedaj bo pa lepo vsem SDS-ovcem na Komunali zrihtal položaje. Metelko bo še naprej haral preko sindikatov na terenu in nič delal. Lukšič, ki se je izkazal za nesposobnega bo od tehnika zrasel kam? Sestrične, strici, ... bodo kje????
28.4.2015 4 (4) (0)OceniBrane 
Tako je prav. A je Klemenčič mislil na Kambiča ki prejema ca. 8000 eur plače na Zarji, je svetnik pa še v nadzornem svetu je bil? Kambič je potrjeval sam sebe, si dajal sam sebi posel in sam nad sabo izvajal nadzor. Temu smo v socializmu rekli samokontrola.
28.4.2015 3 (3) (0)OceniBrane 
Podobno samokontrolo naj bi izvajal Lubej. Ki naj bi skrbel za transparentnost. Tudi on bo tako kot Kambič izvajal samokontrolo, če je sprejemal pravilne odločitve.
28.4.2015 3 (3) (0)OceniIvo 
Brane Tudi na Cerodu so izvajali samokontrolo. Zato so podpisali pogodbo za projekt vreden max. 10 mio eur za ca. 30 mio eur.
28.4.2015 2 (2) (0)OceniMilan 
A je poklon Hitlerju ob obisku Maribora s tako imenovano "protiimperialistično fronto" primeren datum za praznik samostojne Slovenije?
28.4.2015 2 (2) (0)OceniMilan 
A je mahanje z okupatorskimi komunističnimi zastavami v samostojni Sloveniji primerno? Samo vprašam kje so inšpektorji in zakaj se dovoli kršitev zakona o zastavi in državnih simbolih?
28.4.2015Ocenitone 
http://www.index.hr/vijesti/clanak/brojke-koje-razbijaju-mit-jugoslavija-nije-zivjela-od-industrije/816851.aspx
28.4.2015Ocenitone 
http://katalaksija.com/2014/02/24/ekonomija-titove-jugoslavije-odlaganje-neminovnog-kraha/
28.4.2015OceniIbrahim 
Pa tale tone je izgleda neko trobilo, te ene in iste linke lima na vse članke. Očitno da mu je to naloga al kako?

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava