dolenjska

Tekmovanje v endurancu prvič v Suhi krajini

4.5.2015 | 07:10 | Besedilo in foto: S. Mirtič

Tekmovanje v endurancu prvič v Suhi krajini
Tekmovanje v endurancu prvič v Suhi krajini
Tekmovanje v endurancu prvič v Suhi krajini

Sela pri Ajdovcu - V vasi Sela pri Ajdovcu je to soboto potekala prva letošnja tekma za pokal Slovenije v endurancu – vzdržljivostnem jahanju, ki jo je organiziralo društvo za razvoj konjeništva Pristop iz Grosuplja pod okriljem Konjeniške zveze Slovenije (KZS).

Na prizorišču tekmovanja turistične kmetije Vesela Vas so se že zgodaj zjutraj zbrali prvi tekmovalci. Lepo vreme in odlična proga sta 29 tekmovalcem iz različnih slovenskih klubov in treh iz sosednje Italije omogočila lepo tekmo. »Pohvala velja tudi domačinu Davidu Hočevarju, članu našega kluba, ki je dal idejo za res čudovito lokacijo in progo po neokrnjeni naravi,« je dejal Igor Hočevar iz društva Pristop in dodal, da je imel David Hočevar s svojo ekipo tudi levji delež pri organizaciji in pripravi samega tekmovanja.

Igor Hočevar, sicer predsednik nadzornega sveta KZS, član strokovnega sveta Endurance Slovenija ter tehnični delegat in sodnik na tekmovanju, je imel vrsto pohvalnih besed na uspešno izvedeno tekmo, držo tekmovalcev in na samo progo, speljano po naravi in poteh na ajdovški planoti, ki dobesedno kliče po organizaciji mednarodnega tekmovanja. Za pravilnost tekmovanja so poskrbeli sodniki, zdravnik pa tudi veterinarska ekipa, ki je poskrbela za obvezen zdravniški pregled konj pred, med in po tekmi. Pomemben je tudi podatek, da so vsi konji na cilj prišli brez poškodb.

Tekmovalci so se pomerili v več kategorijah. V hitrostni kategoriji 60 km je zmagal domačin David Hočevar (Latoja) pred Nikijem Janežičem (Princ Secondo) in Urošem Kastelicem (Schamira). V pravilnostni tekmi na 30 km je zmagal Marco Specognia pred Robertom Vurchio (oba iz Italije) in Matjažem Sodržnikom (Gaetano). V klubski tekmi je prvo mesto osvojil Damjan Zidar (Atila) pred Jano Fantov (Prince Zaman) in Vidom Zevnikim (Open Fire).

Udeležencem tekmovanja sta čestitala tudi predsednik Konjeniške zveze Slovenije Bogomir Vnučec in generalni sekretar Zlatko Polajžer, ki sta najboljšim podelila še pokale. Po razglasitvi rezultatov in podelitvi priznanj se je nadaljevalo druženje ljubiteljev tega priljubljenega konjeniškega ter vseh, ki so prišli na ogled prve letošnje tekme v endurancu na Selih.

‹ nazaj

Galerija (24)

Endurance 001
Endurance 002
Endurance 003
Endurance 004
Endurance 005
Endurance 006
Endurance 007
Endurance 008
Endurance 009
Endurance 010
Endurance 011
Endurance 012
Endurance 013
Endurance 014
Endurance 015
Endurance 016
Endurance 017
Endurance 018
Foto: Alojz Iskra
Foto: Alojz Iskra
Foto: Alojz Iskra
Foto: Alojz Iskra
Foto: Alojz Iskra
Foto: Alojz Iskra

Komentarji (2)

4.5.2015Ocenibralc 
Vse čestitke organizatorjem in Veseli vasi za dobrodošlico in dobro počutje!
4.5.2015 1 (1) (0)Ocenišef 
Bravo David, iz tapravga testa si!!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava