avto moto

V nedeljo bo na Prilipah zopet grmelo

15.5.2015 | 18:30 | M. M.

Foto: Goran Krošelj/Photospeed.si, arhiv DL

Foto: Goran Krošelj/Photospeed.si, arhiv DL

Prilipe - Brežiški motokrosisti na slovenskih dirkališčih letos dosegajo odlične rezultate, kar je izredno dobra napoved pred prihajajočo dirko za državno prvenstvo v vseh kategorijah, ki bo to nedeljo na Prilipah.

Za vozniki sta dve dirki Pokalnega prvenstva, kjer pa na zmagovalnem odru ni manjkalo voznikov AMD Brežice, in ena dirka za DP v sosednji Hrvaški, ki šteje tudi za slovensko državno prvenstvo.

Kot so sporočili iz kluba, se je v Slovenskih Konjicah na pokalni dirki zbralo okoli 120 voznikov. V kategoriji MX AMATER je Aleksander Jelčič zasedel odlično 2. mesto, četrti je bil Boštjan Milat in deveti David Babič. Še bolje je bilo preteklo soboto na PP v Orehovi vasi, kjer je v MX R3 zmagal Luka Frigelj, kar je njegova krstna zmaga, v MX OPEN R1 je bil Benjamin Cirnski tretji, v MX OPEN R2 Matic Žitnik drugi, v MX AMATER pa Boštjan Milat tretji, in Aleksander Jelčič peti. Beni Vuk je v kategoriji MX85 zasedel 8. mesto, prav tako Oštir Stanko med VETERANI.

Na prihajajoči nedeljski dirki na Prilipah se jim bo pridružil še Klemen Gerčar, ki je že pred tem zmagal na dirki evropskega prvenstva na Prilipah. Na dirki DP na Hrvaškem Klemen ni nastopil zaradi obveznosti do ekipe Husgvarne, za katero mora odpeljati dirke nemškega prvenstva ADAC, so še zapisali v sporočilu za javnost.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava