kronika

Reševalci iskali poškodovanega voznika

15.5.2015 | 20:45 | M. M.

ilustrativna slika (Foto: arhiv DL)

ilustrativna slika (Foto: arhiv DL)

Dopoldne nekaj pred 9.30 je v Starem gradu pri Otočcu osebno vozilo zdrsnilo po brežini. Voznika ni bilo v vozilu, zato so ga skupaj iskali gasilci, policisti in vodniki reševalnih psov ZRPS Dolenjske in Kinološke zveze Slovenije. Našli so ga lažje poškodovanega in ga predali v oskrbo reševalcem nujne medicinske pomoči novomeškega zdravstvenega doma. Kot v poročilu še navajajo dežurni iz ReCO Novo mesto, so poklicni gasilci zavarovali kraj dogodka in pomagali reševalcem pri prenosu poškodovanca ter na koncu pomagali vlečni službi pri izvleku in nalaganju vozila.

V celoti pogorel

Nekaj pred 15. uro pa je v Hudenjah gorelo leseno gospodarsko poslopje velikosti 4x8 m, v katerem je bil hlev, delavnica in drvarnica. Požar so gasili gasilci GRC Novo mesto, PGD Škocjan in PGD Grmovlje. Objekt je v celoti pogorel, vzrok požara in škoda še nista znana.

Trčila tri vozila

O nesreči danes poročajo tudi iz brežiškega ReCO. Zgodila se je ob 13.35 na obvoznici v Krškem, ko so trčila tri vozila. Posredovali so gasilci PGE Krško, ki so kraj proti naletno in proti požarno zavarovali, odklopili akumulatorja na vozilih, nudili pomoč reševalcem ZD Krško pri oskrbi poškodovane osebe ter nudili pomoč pri odstranitvi vozil. Reševalci so poškodovano osebo odpeljali na zdravljenje v brežiško bolnišnico.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava