dolenjska

Festival dobre volje, sinoči nastopila društva

22.5.2015 | 07:10 | Besedilo in foto: L. Markelj

Festival dobre volje, sinoči nastopila društva

Šentjernej - V okviru Tedna ljubiteljske kulture Mladinski svet Šentjernej, KTD Minibus in TD Šentjernej organizirajo Festival dobre volje in pesmi. Ta teden, v torek, je potekal prvi dogodek, ko so na igrišču Vrtca Čebelica plesali, peli, recitirali, igrali in navduševali otroci šentjernejskega vrtca in šole.

Festival dobre volje, sinoči nastopila društva

Sinoči so v avli Kulturnega centra Primoža Trubarja – zaradi slabega vremena dogodek ni bil na Plac, kot je bilo prvotno predvideno - zapeli zbori, okteti in ansambli: MePZ Ajda, MePZ Vlaste Tavčar, Ljudski pevci iz Vrhpolja, oktet Šimel, cerkveni moški pevski zbor, šentjernejski pesniki, ansambel Nebo in nekateri recitatorji. Žal so prisluhnili bolj sami sebi. Na dogodku so imeli obiskovalci imeli priložnost brezplačne zamenjave knjig.

V okviru festivala, ki ga organizatorji pripravljajo prvič, se obeta še en dogodek, ki pa so ga zaradi deževnega vremena z danes prestavili na petek, 5. junija, ko se bodo na vrtu Kulturnega centra Primoža Trubarja predstavili bodoči zvezdniki. Na ogled bo kratek film Gastarbeiter, pri katerem so sodelovali Šentjernejčani, poslušali bodo pesmi in recitacije, večer bodo oblikovali člani vokalne skupine Minibus, učenci glasbene pole Muskontar pod vodstvom Jerneja Šuštaršiča, Tamara Blatnik, plesalke z Evo Krštinc, učenci glasbene delavnice Androja, člani glasbene delavnice Infomedia, na koncu pa bo DJ pokazal, kako ustvarjati svojo muziko. Organizatorji bodo veseli vseh, ki bodo utrip kulturnega dogajanja zajeli v fotografski objektiv ali na platno. Pripravljajo nagrade.

‹ nazaj

Galerija (15)

FESTIVAL001
FESTIVAL002
FESTIVAL003
FESTIVAL004
FESTIVAL005
FESTIVAL006
FESTIVAL007
FESTIVAL008
FESTIVAL009
FESTIVAL010
FESTIVAL011
FESTIVAL012
FESTIVAL013
FESTIVAL014
FESTIVAL015

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava