dolenjska

Naj dijak je gimnazijec Uroš Prešern....

23.5.2015 | 09:30 | M. M., foto: Simon Hočevar

Naj dijakinja Katarina Petra Van Midden in naj dijak Uroš Prešern

Naj dijakinja Katarina Petra Van Midden in naj dijak Uroš Prešern

Uroš Prešern je postal naj dijak

Uroš Prešern je postal naj dijak

Novo mesto, Ivančna Gorica - Uroš Prešern, dijak 3. letnika Gimnazije Novo mesto, je danes prejel naziv naj dijak, ki ga v sodelovanju z ministrstvom za šolstvo podeljuje Dijaška organizacija Slovenije, naj dijakinja pa je Katarina Petra Van Midden iz Srednje šole Josipa Jurčiča Ivančna Gorica.

Kot so sporočili z novomeške gimnazije, je namen izbora, ki poteka že peto leto, nagraditi že aktivne dijake, ki so uspešni ne le na učnem področju, ampak se v prostem času ukvarjajo tudi z različnimi obšolskimi dejavnostmi, ki velikokrat ostanejo neopažene. Na dijaški organizaciji namreč verjamejo, da lahko z zdravo mero tekmovalnosti pri sodelovanju v izboru Naj dijak spodbudijo dijake k doseganju še boljših rezultatov in obenem motivirajo tiste dijake, ki še niso dejavni v obšolskih dejavnostih.

Svojega predstavnika in predstavnico za izbor lahko predlaga vsaka srednja šola prek šolske komisije, ki jo sestavljajo ravnatelj in dva dijaka. Ti skupaj izberejo dijakinjo in dijaka, za katera menijo, da ustrezata kriterijem izbora.

Drugi del izbora pa je opravila petčlanska komisija Dijaške organizacije Slovenije, ki izmed vseh prispelih kandidatur na podlagi točkovnika izbere naj dijakinjo in naj dijaka za preteklo šolsko leto.

Slavnostna podelitev laskavega naziva in nagrad je bila danes na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport v Ljubljani. Uroša Prešerna so na podelitvi tega častitljivega naziva spremljali starši, ravnateljica Gimnazije Mojca Lukšič, učitelji in njegovi sošolci, so še navedli v sporočilu za javnost.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava